avem urmatoarea situatie:
persoana x a fost angajata la 15 mai 2008 cu perioada de proba de 1 luna. S-a incheiat ctr de munca,s-au facut analizele medicale, dar la 2 saptamani (deci la mijlocul perioadei de proba) angajatul a intrat in concediu medical prezentand de atunci la fiecare 10 zile un nou certificat medical. Din unele informatii reiese ca persoana doreste sa continuee asa pana in august cand crede ca se va angaja in alta parte. Cum poate in acest caz angajatorul sa se protejeze de evenuala "frauda" a respectivului angajat pentru care plateste salariu , care tine postul ocupat si care foarte probabil isi va da demisia doar atunci cand ii va conveni?.
Pentru a contesta concediile medicale fictive, firmele trebuie sa conteste implicit diagnosticul pus de medic. Caile legale in vederea «anularii» diagnosticului sunt insa extrem de incurcate. Compania trebuie sa sesizeze Casa de Asigurari de Sanatate, pentru ca aceasta sa realizeze un control cu privire la modul de acordare a concediului medical. Doar daca se constata incalcari ale legii in urma controlului, organismele de control sesizeaza comisiile de disciplina din cadrul Colegiului Medicilor.
Legea prevede posibilitatea de a refuza plata concediului medical in situatia in care formularul medical a fost completat gresit. Insa medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua ulterior modificari pe formularul eliberat, confirmate prin semnatura si parafa.
Pentru a stopa acest fenomen, o solutie ar fi de a le face o vizita acasa si a le da de inteles ca stiti cum stau lucrurile.
Dosar medical
ENGFULL
sunt la primele dosare de personal pe care le inchei si m-am lovit de urmatoarea situatie :
dupa incheierea CIM , inregistrare itm , transmitere revisal ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba
ennndre
ce opinie aveti,daca angajatul in perioada de proba daca intra in concediu medical, angajatorul ii poate desface prin notificare contractul de munca avand in ... (vezi toată discuția)