avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate andrei227

Activitate andrei227

Buna ziua,
In urma cu doua saptamani am inchiriat apartamentul meu cu contract unei familii de 3 persoane.
Dupa aceste doua saptamani administratorul m-a anuntat ca acea familie a declarat o singura persoana la intretinere, dar el va trece minim 3 pentru ca sunt mai multe persoane (mie mi-a zis de 3 persoane chiriasul), si a spus administratoru lca a primit si o reclamatie de la un vecin pentru galagie dupa ora 22:00.

Am anuntat chiasii, si mi-au spus ca ei au declarat 3 persoane, si ca nu ei fac galagie. In aceiasi zi, m-au sunat la ora 01:00 noaptea, lucru ce nu mi se pare deloc normal, si mi-au spus ca ai considera ca e locuinta bantuita, ca se trantesc usile, ca se inchid becurile, ca au cazut parfumurile din vitrina, asa ca ei doresc sa plece la sfarsitul lunii fara a anunta din timp cu 30 zile conform contractului.

As dori sa stiu cum as putea rezolva amiabil aceasta problema, iar daca ei decid sa plece sunt intreptatit conform contractului sa pastrez garantia, si banii in plus pentru intretinere, facturi, eventual stricaciuni. Precizez ca au platit in avans pe 3 luni chiria, dar procesul de inchiriere este lung si nu mi se pare corect sa platesc eu luni de neinchiriere pentru credintele lor despre fantome. Multumesc.
buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie,
am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca vrea sa il cumpere si ca sa ii scriu pe mail si whatsapp.

a zis ca poate sa plateasca anticipat doar prin paypal, mi-am facut cont acolo, si i-am trimis datele inclusiv numele si adresa mea.

apoi am primi mail ca a pus banii in cont in paypal, si a pus in plus si pentru transportul cu curierul, ce va trebui sa il platesc eu si apoi imi recuperez banii in paypal de la el, nu primesc banii in cont si nu apare vreo tranzactie pana nu platesc eu transportul 355 euro. (pt obiectul de 800 euro al meu, ea cica a trimis in total 1220 euro, cu tot cu transport si taxe). am primit doua mailuri aparent de la paypal si curierat ca e urgent sa platesc transportul , ca e tranzactia 95% gata, si ca trebuie sa platesc doar cu bitcoin. mi s-a parut suspect mai multe lucruri,

1. cum m-a gasit pe olx cineva din croatia,
2. cost mare la transport si vrea doar cu paypal,
3. vrea plata transport curierul doar cu bitcoin care nu poate fi urmarit precum conturile bancare.
4. mi-a trimis pe whatsapp acea persoane sute de mesaje sa ma grabesc, cum stau .. etc..

am trimis mailurile la paypal sa se uite pe ele, si am primit raspuns automat (de robot) cum ca aceste mailuri nu le-au trimis ei, si ca sunt scam-uri, si ca vor alerta antifrauda, si mi-au multumit ca i-am anuntat.

eu nu am trimis bani, asa ca nu am pierdut nimic,
dar problema este ca mi-a consumat si timp, munca, nervi, si obiectul de 800 euro nevandut.

apoi acea persoana din croatia m-a si amenintat ca tranzactia prin paypal e sigura si ca e urmarita de fbi si interpol si ar trebui sa platesc repede.
mi-a cauzat mult stres acum... desi stiu ca e o escrocherie, si mi-a cauzat si probleme la munca din aceasta cauza.
am vorbit in engleza pe whatsapp, si doar primul mesaj pe olx mi-a dat in romana, probabil cu google translate

am doua intrebari acum:
1.daca ar trebui sa anunt politia sau anaf sau ceva... ca sa prinda aceasta persoana si sa nu mai faca altora la fel, eu personal nu ma astept ca paypal sa faca ceva sa rezolve situatia.. sa implice ei autoritatile.
2. as putea cumva sa dau in judecata acea persoana si sa imi dea daune morale?

apropo, acea persoana mi-a dat numarul de telefon si un fel de act de identitate, nu stiu daca buletin, poza pe whatsapp, ar putea ajuta politia ? oricum cred ca sunt false.

si inca ceva.. ar trebui sa ii mai raspund/ scriu acestei persoane ceva?
buna seara, am doua situatii la care as vrea sa primesc niste sfaturi daca se poate.. eventual cu citate din lege.
1. daca la cumpararea unui imobil, vanzatorul prezinta chitanta de la administratia blocului ca nu are datorii, dar fara sa stie administratorul, acesta a dat citirea apometrelor cu o anumita valaore mai mica, de exemplu cu apa calda de 1000 lei mai putin, iar cumparatorul cand ii zice vanzatorul, administratorul si notarul ca apartamentul are datoriile (intretinerea) platita la zi, si dupa in prima luna vede ca nu este asa, cine trebuie sa plateasca acea suma, din punct de vedere legat. (ca normal, vanzatoru la consumat, el trebuie sa plateasca.)

2. daca intr-o luna se da la citirea apometrelor de exemplu 200 metrii cubi apa calda, intretinerea se plateste, si urmatoarea luna din greseala se da 100 metrii cubi apa calda (fie a scris gresit, fie adminsitratorul a vazut gresit, fie a uitata sa citeasca unul din apometre, etc) si la intretinere vine de plata 0 pentru apa calda. iar urmatoarea luna sa zicem ca se citeste si se da valoarea de 210 metrii cubi, iar la intretinere, in loc sa vina diferenta de 10 metrii cubi, vine o diferenta de 110 metrii cubi (se uita ca sunt platiti 200 metrii, si se ia in calcul doar ultima luna cu citire eronata de 100 metrii cubi), ce poate sa faca proprietarul apartamentului ca sa plateasca doar cat a consuma in cele doua luni diferenta, si anume 10 metrii cubi apa .
multumesc
Răspuns la discuția plata intretinere fost proprietar
am inteles, multumesc. (specificasem ca dupa ce m-am mutat s-a intamplat asta)
Răspuns la discuția plata intretinere fost proprietar
pai.. e cam in contradictie cu ce ai zis mai devreme, cum ca nu am treaba cu datoriile lui.
scrie in contract ca el trebuie sa plateasca.
Răspuns la discuția plata intretinere fost proprietar
I-au dat inapoi banii din fondul de rulment.
Actele le-am semnat in februarie si el a eliberat apartamentul dupa mijlocul lui martie. El trebuie sa plateasca pana l-a eliberat, cum scrie in contractul de vanzare cumparare, nu?
Adica februarie si martie, (dupa ce l-a eliberat am mers la administrator si i-am zis sa treaca 0 persoane pana la sfarsitul lunii, si eu m-am mutat la 1 aprilie)
Buna ziua, am cumparat un apartament si dupa ce m-am mutat s-a afisat intretinerea pe doua luni de inainte sa fie al meu. Fostul proprietar a zis ca isi va plati datoriile si mi-a spus si notarul ca e datoria lui sa si le plateasca, dar acum nu mai plateste si nu mai raspunde la telefon.
Precizez ca este trecut si in contractul de vanzare cumparare ca fostul proprietar trebuie sa isi plateasca datoriile pana in momentul in care elibereaza apartamentul si ne-am si inteles verbal ca asa va face.
In cazul in care tot nu plateste, asociatia de locatari pe cine va da in judecata, pe mine, noul proprietar, sau pe cel ce detinea la momentul respectiv imobilul. Si ce as putea sa fac eu ca fostul proprietar sa isi plateasca datoriile, sa il dau in judecata? Care ar fi procedura si costurile?
In plus de aceasta, a eliberat apartamentul si la vreo doua saptamani dupa data prevazuta in contract si m-a facut pe mine sa am cheltuiei in plus.