avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Activitate Amorelina88

Activitate Amorelina88

Răspuns la discuția Schimbare numar la casa
Bună ziua. Dacă casa a fost intabulata, cadastrata, trecuta pe rol, tot ce este necesar, poate primăria să schimbe nr de la casă, și fără înștiințare? Casa e veche, luată prin credit bancar. Mulțumesc!
Mulțumesc frumos!!! Multă sănătate și numai bine!

latka a scris:

Puteti merge in instanta fara avocat, nu este obligatoriu, insa fiti inainte sigura ca va veti descurca acolo. Cereti anularea PV de contraventie in baza urmatorului articol din OUG 195/2002:
Articolul 54
(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

Bună seara. Mulțumesc frumos pentru timpul acordat. Situația a fost următoarea : o intersecție semaforizata, fără semne orizontale ( liniile trase pe jos, sper că m-am exprimat corect), 3 benzi, un panou specificând drumul cu prioritate (banda a treia). Semaforul era roșu, deci cel din stânga (banda 1) stătea pe loc, eu venind pe banda din mijloc,cu intenția de a merge înainte, semaforul se schimbă în verde, cel de pe banda 1 nu se asigură și trage de volan dreapta să depășească un auto, făcând depășirea, m-a lovit în aripa stânga. Polițistul nu s-a deplasat la fața locului, făcând un PV uitându-se pe google map la cum era trasata intersecția acu nu știu câți ani și concluzionând astfel că eu nu eram încadrat cum trebuie( banda din mijloc fiind tot pt cei care vroiau să facă dreapta).întrebare :1.Șoferul scăpat "nevinovat" nu trebuia să se asigure înainte să tragă de volan? 2. Un PV se întocmește datorită Google Map? (adică, dacă polițistul este chemat la fața locului pt că 2 persoane nu au căzut de acord, cum poți lua decizii de pe scaun?) Mulțumesc pt atenție! O seară frumoasă!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În justiție trebuie dovedit ce se susține.
Dacă aveți șanse să obțineți castig de cauza ar fi bine sa aveti avocat.
Dacă nu aveti sanse este inutil.sa angajați avocat.
Puteti merge cu dosarul la avocat pentru a va examina cazul.

Bună ziua, am intentat un proces împotriva Poliției Rutiere pentru contestarea unui proces verbal (amendă și puncte luate) deoarece îl consider nedrept. Am primit de la tribunal înștiințare cu data înfățișării, iar întrebarea este următoarea : avem nevoie de avocat pt înfățișare? P. S. Dacă lovitura am reparat-o, dar nu avem factură, doar pozele de la accident, se pot cere daune pt reparația efectuată? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Greșeală prenume
Nu am avut probleme cu prenumele până la urmă, în schimb statele europene acum eliberează certificatul de proprietate scos la imprimantă (totul se face electronic). Zic eu, am avut noroc, că in același timp ce depunem eu actele mai era un domn ce înmatricula o mașină adusă din Germania și avea aceleași tip de documente "printate" ca noi și nu am avut probleme (pt că la început cei de la ghișeu s-au strâmbat la acte, ziceau că vor originalele). O zi bună!

bep a scris:

Si in Romania au fost perioade in care actele de stare civila si actele de identitate s-au intocmit fara cratima. Asa a fost prevederea legala la vremea respectiva. Nu cred ca va fi o problema lipsa cratimei. In Romania, in decursul unui an s-a schimbat legea de atatea ori incat nici nu se mai stia cum sa se scrie, cu sau fara cratima. Si daca-mi permiteti o gluma, nu degeaba au compus unii cantareti de la noi melodia
Ma-ta are cratima
Ca sa sublinieze ridicolul acestor modificari.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor avocați răspundeți pe înțelesul tuturor, ne aruncați articole pe care le înțelegeți doar dvs. Eu știam că, copilul este obligat să întrețină părintele în cazul în care părintele are un handicap și nu este în grad să muncească. Păi unde e legea aia care protejează și drepturile copiilor, ale omului, în general? Poate si copiii au copii la rândul lor. Normal, vine obligația morală să îți ajuți părintele, dar sunt și cazuri unde părintele i-a dat un șut în fund la copil, iar copilul și-a văzut de viața lui. Lucrurile astea nu se pun în calcul? Până la urmă, părintele a ales de a face copilul, nu copilul a ales să vină pe lume! Hmmmm
Bună ziua, am o problemă, bănuiesc eu minoră, dar nu știu cât de minoră poate fi și în România. Am două prenume, legate prin cratimă (ANDRA-GEORGIANA )... În Italia, am făcut următoarele acte : buletin, cod fiscal ( un fel de cnp) și carnet de conducere. Problema este în felul următor : buletinul și carnetul de conducere sunt ok, dar pe codul fiscal îmi lipsește cratima iar din cauza acestei cratime nu pot face un pasaj de proprietate (pt. O mașină) . Acest act poate fi printat doar fără cratimă. Dacă se întocmește actul fără cratimă, în România, la RAR, unde înmatriculez mașina, pot avea probleme din cauza acestei cratime? Eventual, dacă cei din Italia îmi anexează o hârtie prin care se specifica că nu se poate printa cu cratimă timbrul, se rezolvă ceva? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!