avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greșeală prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greșeală prenume

Bună ziua, am o problemă, bănuiesc eu minoră, dar nu știu cât de minoră poate fi și în România. Am două prenume, legate prin cratimă (ANDRA-GEORGIANA )... În Italia, am făcut următoarele acte : buletin, cod fiscal ( un fel de cnp) și carnet de conducere. Problema este în felul următor : buletinul și carnetul de conducere sunt ok, dar pe codul fiscal îmi lipsește cratima iar din cauza acestei cratime nu pot face un pasaj de proprietate (pt. O mașină) . Acest act poate fi printat doar fără cratimă. Dacă se întocmește actul fără cratimă, în România, la RAR, unde înmatriculez mașina, pot avea probleme din cauza acestei cratime? Eventual, dacă cei din Italia îmi anexează o hârtie prin care se specifica că nu se poate printa cu cratimă timbrul, se rezolvă ceva? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
Amorelina88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amorelina88 , utilizator 13:59, 10 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si in Romania au fost perioade in care actele de stare civila si actele de identitate s-au intocmit fara cratima. Asa a fost prevederea legala la vremea respectiva. Nu cred ca va fi o problema lipsa cratimei. In Romania, in decursul unui an s-a schimbat legea de atatea ori incat nici nu se mai stia cum sa se scrie, cu sau fara cratima. Si daca-mi permiteti o gluma, nu degeaba au compus unii cantareti de la noi melodia
Ma-ta are cratima
Ca sa sublinieze ridicolul acestor modificari.
Nu am avut probleme cu prenumele până la urmă, în schimb statele europene acum eliberează certificatul de proprietate scos la imprimantă (totul se face electronic). Zic eu, am avut noroc, că in același timp ce depunem eu actele mai era un domn ce înmatricula o mașină adusă din Germania și avea aceleași tip de documente "printate" ca noi și nu am avut probleme (pt că la început cei de la ghișeu s-au strâmbat la acte, ziceau că vor originalele). O zi bună!

bep a scris:

Si in Romania au fost perioade in care actele de stare civila si actele de identitate s-au intocmit fara cratima. Asa a fost prevederea legala la vremea respectiva. Nu cred ca va fi o problema lipsa cratimei. In Romania, in decursul unui an s-a schimbat legea de atatea ori incat nici nu se mai stia cum sa se scrie, cu sau fara cratima. Si daca-mi permiteti o gluma, nu degeaba au compus unii cantareti de la noi melodia
Ma-ta are cratima
Ca sa sublinieze ridicolul acestor modificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.m-am căsătorit de curând in germania.pe certificatul ... Elena Alina Strat Elena Alina Strat Bună ziua.M-am căsătorit de curând in Germania.Pe certificatul de casatorie,prenumele mi-a fost scris fără cratimă(in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui din certificatul de nastere iondragomir iondragomir Buna ziua. Am o fiica plecata in Germania de 8 ani.A plecat cu bursa de studii si a ramas angajata acolo.In certificatul de nastere are prenumele Anca ... (vezi toată discuția)
Refuz corectare nume gresit si incomplet in noul permis de conducere model european. Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Va relatez un caz real. Persoana se numeste Axxxxxxxx-Bxxxxx Cxxxxxxx-Dxxxxx Primele doua, cu cratima intre ele, sunt numele de familie, ultimele doua, tot ... (vezi toată discuția)