avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua.M-am căsătorit de curând in Germania.Pe ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua.M-am căsătorit de curând in Germania.Pe certificatul ...

Bună ziua.M-am căsătorit de curând in Germania.Pe certificatul de casatorie,prenumele mi-a fost scris fără cratimă(in certificatul de nastere,buletin,etc,figurand cu cratima).
Cand am transcris certificatul in registrul românesc,bineinteles ca mi-a fost trecut prenumele cu acea cratima despartitoare.Intrebarea mea este:pot întâmpina probleme din cauza lipsei cratimei in certificatul eliberat de autoritățile germane??Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:11, 24 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Transcrierea s-a facut corect conform Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civila. Oricum in tara folositi certificatul romanesc, iar in Germania pe cel strain. Cratima este obligatorie in toate actele romane si e bine venita. Astfel ,,va bat,, toate actele romane, fiind incrisa in toate cu cratima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume si prenume die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Sint nascuta in Romania si ma numesc Cristea Monica Elena.Pina de curind eram strigata pe numele de Monica.De 2 ani m-am casatorit in Germania si autoritatile ... (vezi toată discuția)
Prenume copil nascut in uk geluistrati geluistrati Buna seara! Un copil nascut pe teritoriul Marii Britanii, din parinti romani, inregistrat cu certificat de nastere britanic FARA CRATIMA (Popescu Valeria ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere odishor odishor buna ziua, sintetizez informatiile despre intrebare -un copil nascut in SUA, deci cetatean american mama are dubla cetatenie, romana si ... (vezi toată discuția)