avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate Marinamig

Activitate Marinamig

Multumesc!
Am rugamintea sa mii spuneti cum pot proceda dupa ce sunt acuzata de sora mea ca eu as fi omorato pe mama noastra,ea fiind f bolnava si avad varsta de 83 ani! Si o alta acuzatie ca as avea un copil cu un alt barbat totul fiind neadevarat dar sa mi faca probleme cu sotul! Va rog sa ma ajutati!!
Buna! Am act de vanzare cumparare pe casa ,in urma cu 3 luni a decedat si mama care a locuit cu mine si avea clauze,eu trebuie sa mai fac succesiune ??? Precizez ca actul a fost facut de tatal meu care a decedat in urma cu 29 de ani! Multumesc!
Va multumesc pt raspunsuri!

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, angajarea o face primaria ... nu aveti cum sa-i obligati , in lege scrie ca pot angaja.

Adica trebuie sa merg la primaria localitatio sa inteleg? Daca ei nu au posturi diponibile nu se poate face nimic !?

Cornel Vasile a scris:

Atentie nu este vorba despre angajatorul dvs ci despre faptul ca : autoritățile administrației publice locale pot angaja personal de îngrijire cu timp parțial de lucru sau cu normă întreagă în cadrul serviciului de asistență comunitară al serviciului public de asistență socială....

Indemnizația pentru îngrijitorul informal

O nouă soluție pentru îngrijirea unei persoane a apărut chiar în această lună, odată cu oficializarea Legii 355/2022. Concret, e vorba despre posibilitatea de a deveni îngrijitor informal, adică necalificat, ce are grijă de persoanele vârstnice din familie (și nu numai) și care are posibilitatea de a lucra cu normă parțială și să primească o indemnizație. La asta ma refer!!!!

Aurora Safcea a scris:

Vorbiți cu angajatorul dacă este de acord să vă schimbe programul.

Lucrez ca lucrator comercial cu norma intreaga,o am pe mama de 82 ani cu dementa mixta si uneori este nevoie sa stau cu ea,locuieste in gospodaria mea,cum sa procedez pt a lucra partial ,nu doresc sa renunt la servici?
Va rog sa mi spuneti la ce lege se incadreaza intrarea in curte? Este fraudulos sau nu!
Buna seara si va rog sa mi raspundeti urgent! In momentul cand ai o reclamatie facuta si se vine in control de la irep,cei in drept au dreptul sa mi descuie poarta si sa mi intre in curte nefiind un adult acasa? Doar un copil de 13 ani?
Buna! Unde ma pot adresa pt o reclamatie pt o firma din bulgaria ce nu mi a returnat banii pe un retur nici dupa 25 de zile?