Puteti sa luati CO la revenirea din CCC.
Am inteles.
Si eu v.am spus cum trebuie sa procedati: luati adeverinta de la AJPIS, o duceti la angajator si, in baza ei, o sa aveti stagiul minim necesar pentru plata acestui concediu maternal, adica un stagiu de cotizare de minim 6 luni in ultimele 12, dinainte de luna in care beneficiati de acest concediu.
In cazul dvs. acest stagiu de minim 6 luni va fi format din cele 1 sau 2 luni in care o sa lucrati plus 4 sau 5 luni din concediul pentru crestere copil.
Mergeti la AJPIS si cereti aceasta adeverinta, le spuneti pentru ce o doriti si va ajuta dumnealor.
Puteti reveni cu intrebari dupa ce ati discutat cu cei de acolo si nu. v.au ajutat din N motive...
Codul Muncii
art.145
.....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...
art.146
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....
Buna ziua si La Multi Ani!
1. Nu cunsc raspunsul si, decat sa spun o prostie...
2. Trebuie sa cereti de la AJPIS, institutia ce v-a platit indemnizatia, o adeverinta din care sa rezulte perioada cat ati avut acest concediu si cuantumul indemnizatiei primite ( stiu dumnealor despre ce este vorba...).
O depuneti la angajator si, in baza ei precum si a perioadei lucrate ( cele doua luni...) o sa va calculeze cuantumul indemnizatiei pentru Concediul de maternitate..