avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanamariasud

Activitate Ioanamariasud

Multumesc frumos. O zi frumoasa

Cornel Vasile a scris:

Puteti sa luati CO la revenirea din CCC.

Multumesc din suflet pentru raspuns
Numai bine.

Ionut.ion a scris:

Am inteles.
Si eu v.am spus cum trebuie sa procedati: luati adeverinta de la AJPIS, o duceti la angajator si, in baza ei, o sa aveti stagiul minim necesar pentru plata acestui concediu maternal, adica un stagiu de cotizare de minim 6 luni in ultimele 12, dinainte de luna in care beneficiati de acest concediu.
In cazul dvs. acest stagiu de minim 6 luni va fi format din cele 1 sau 2 luni in care o sa lucrati plus 4 sau 5 luni din concediul pentru crestere copil.
Mergeti la AJPIS si cereti aceasta adeverinta, le spuneti pentru ce o doriti si va ajuta dumnealor.
Puteti reveni cu intrebari dupa ce ati discutat cu cei de acolo si nu. v.au ajutat din N motive...

Multumesc frumos pt raspuns. Deci daca copilul s a născut în august 2018. Eu am voie sa mi iau concediu pana in iunie 2020?

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii
art.145
.....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...

art.146
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

Multumesc frumos. Este vorba de indemnizația de concediul prenatal, nu cea de creștere copil, da? Este vorba de cele 126 zile de dinainte de ccc.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua si La Multi Ani!
1. Nu cunsc raspunsul si, decat sa spun o prostie...
2. Trebuie sa cereti de la AJPIS, institutia ce v-a platit indemnizatia, o adeverinta din care sa rezulte perioada cat ati avut acest concediu si cuantumul indemnizatiei primite ( stiu dumnealor despre ce este vorba...).
O depuneti la angajator si, in baza ei precum si a perioadei lucrate ( cele doua luni...) o sa va calculeze cuantumul indemnizatiei pentru Concediul de maternitate..

Buna ziua, va rog din suflet, ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari:
1. Pe perioada concediului prenatal (maternitate), am acumulat zile de concediu? Daca da, imi puteti spune care este legea care stipulează acest lucru? Am inteles ca acestea trebuiesc luate în max 18 luni de la terminarea concediului prenatal. Asa este?
2. Dacă am rămas gravida in concediul de creștere copil si va trebui sa ma intorc la servici pt una, două luni, cum se va calcula indemnizația pt concediul de maternitate? Va fi 85% din media venitului brut pe ultimile 6 luni? Sau cat ar fi trebuit să încasez daca as fi lucrat?
Multumesc frumos
Ioana
Buna ziua, fiti amabili, va rog. As vrea sa stiu cat va fi cuantumul indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil in cazul in care nu m-aș mai intoarce la servici? Deci as intra dintr-un concediu de crestere copil in alt ccc. Menționez ca am nascut in august 2018 si ar trebui sa ma intorc in mai-iunie 2020 la servici, dar intenționez să rămân gravida in perioada concediului. Cum se calculează conform noii legi care spune că pt femeile care raman gravide în 12 luni de la întoarcerea la servici vor primi aceiasi indemnizatie? A doua nelămurire, daca ma puteti ajuta, va rog, as vrea sa mai stiu daca se poate, va mai primi primul copil stimulentul de inserție pana la 3 ani in cazul in care m-as întoarce la servici pt o perioadă scurtă de 1-2 luni? Ma puteti ajuta si cu niste articole din lege concrete? Care sa sprijine ambele nelămuriri? Multumesc anticipat.
Am inteles, multumesc frumos pentru ajutor. Numai bine!
Fiti dragut, am gasit OUG 111/2010 Art 5 care spune că voi intra tot cu cat am acum, nu mai este de actualitate? Multumesc frumos
Buna ziua, nu exista nimeni care sa cunoasca cum funcționează sistemul? Va rog frumos
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o nelămurire. As dori sa raman gravida in perioada concediului de crestere copil si as dori sa stiu cum se va calcula indemnizatia pt al doilea copil. De mentionat este ca data la care copilul va implini 2 ani este 27.08.2019. Eu intentionez sa raman gravida in feb 2019. Am inteles ca pot intra imediat in concediu de maternitate si voi beneficia de cele 126 zile platite integral de catre angajator. Doar ca nu inteleg daca acest lucra va afecta calculul indemnizatiei de crestere copil? Sau voi intra tot atat cu cat am acum indemnizatia? Daca voi ramane acum gravida copilul s ar naste undeva in octombrie 2019. Mulțumesc anticipat