ela david a scris:
In loc de un simplu concediu medical ati putea avea unul pentru sarcina cu risc.;)Asa nu ridicati suspiciuni angajatorului si evitati situatia expusa mai sus de colegul @freeelis.:)
Concediul de risc maternal am inteles ca se obtine in momentul in care angajatorul nu iti poate optimiza conditiile de la locul de munca.
Cum s-ar putea aplica asta, in cazul meu, avand in vedere ca eu am decizie de concediere dupa incheierea preavizului ( e un singur document care include atat decizia de concediere cat si cea de preaviz), iar
in perioada preavizului nu ma prezint la munca
Practic trebuie doar sa stau acasa, sa astept sa treaca cele 20 de zile de preaviz...iar apoi daca vreau, sa intru in somaj, sa ma descurc cu cei 300 de lei /luna ( in conditiile in care tratamentul meu lunar este de 700 lei /luna, necompensabil)...nu cred ca se pune problema reangajarii...cine angajeaza femei gravide? Plus ca e o sarcina delicata ( dupa alte 5 pierderi)
Va rog ajutati-ma sa ma lamuresc, sa inteleg ce pot face sa ma protejez ca gravida.
Are vreun sens sa duc acum hartii la locul de munca sa anunt ca sunt insarcinata? Ar schimba cu ceva?