avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator 6.0

Activitate Utilizator 6.0

Bună ziua! Am o problemă legată de permisul de conducere. Am avut permis romanesc și l-am preschimbat în italian. Vara asta am vrut să fac categoria A și a trebuit să îl schimb din nou în romanesc pentru a putea da examen. Am dus dosarul cu toate actele în vederea preschimbării la DRPCIV Neamț. Într-o săptămână am fost sunat și mi s-a spus că eu figurez cu un alt permis în baza de date, un permis eliberat de autoritățile italiene la data de 30.06.2021, Eu la momentul respectiv nu mai locuiam în Italia, plecasem cam de două săptămâni. Eu nu îmi amintesc să fi solicitat un al doilea permis, dar chiar și dacă l-aș fi solicitat, nu am intrat niciodată în posesia lui. Am fost în Italia iar ei mi-au dat un document în care este specificat că permisul respectiv nu mai este valabil din data de 2 septembrie 2022, întrucât autoritățile române mi-au preschimbat deja permisul, deasemenea în documentul respectiv este specificat că nu am avut niciun fel de problemă în Italia sau vreo restrictie pe permis. Dar și cu documentul respectiv adus la autoritățile române nu se rezolvă nimic. Mă duc pe la ei la ghișeu cam de două trei ori pe lună și ei mă fac pe mine mincinos, că vreau să am două permise de conducere. Am făcut și declarație pe propria răspundere în care am zis tot ce s-a întâmplat și că îmi asum și sunt direct răspunzător pentru faptele mele, dar tot nimic. Eu sunt șofer de camion și de cinci luni nu pot merge la muncă din cauza asta. Eu lucrez pe extern și dovada de circulație pe care mi-o dau ei nu este valabilă decât în România.
Poate este cineva care ar putea să mă îndrume ce aș mai putea face. Urmează să merg să vorbesc și cu un avocat, dar până atunci m-ar ajuta cateva păreri.
Mulțumesc!
Autoritățile din Italia spun că permisul este anulat, deoarece autoritățile române l-au declarat în baza de date internațională ca fiind preschimbat. Acum autoritățile rone așteaptă un răspuns de la italieni referitor la toată chestia asta.

latka a scris:

Cind s-a anulat ? Dvs. ati scris anterior ca ati depus o cerere de preschimbare a permisului italian, intr-un permis romanesc, dar nu vi s-a aprobat, pentru ca mai aveti deja un altul italian. Care e in Italia, dar nu l-ati primit.

Acum autoritățile române nu vor să îmi elibereze permisul pe motivul că așteaptă un răspuns din Italia în legătură cu permisul meu.

Oricum, daca vreti sa urgentati lucrurile, luati-va avocat si macar "amenintati-i" pe functionarii publici de la DRPCIV cu un proces in contencios administrativ, in care veti cere despagubiri materiale si plata cheltuielilor de judecata, pentru abuzul in serviciu savirsit. Asta printr-o notificare avocatiala.
[ link extern ]


Deoarece cel din Italia este anulat din momentul in care autoritățile române l-au declarat preschimbat. Altfel situația ar fi fost foarte simplă.
latka a scris:

Nu inteleg de ce nu va luati permisul din Italia, care va asteapta acolo.

Bună ziua! Mi-am schimbat permisul românesc în permis italienesc. În vara am vrut să obțin și categoria A, dar îmi trebuia permis românesc. Am încercat să îl schimb, dar după ce am depus actele în acest sens am fost sunat de la DRPCIV și mi-au spus că figurez cu un alt permis, cu o serie diferită și cu o altă valabilitate față de permisul pe care l-am predat. Aparent autoritățile din Italia mi-au eliberat un alt permis de conducere pe care eu nu l-am solicitat și nici nu am intrat în posesia lui. Acum autoritățile române nu vor să îmi elibereze permisul pe motivul că așteaptă un răspuns din Italia în legătură cu permisul meu. Am fost la poliția locală și m-au verificat în baza de date și figurez cu permis preschimbat. Situația asta durează deja de 3 luni de zile. Eu sunt șofer de camion și din cauza asta nu pot merge la muncă. Mi-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere care este valabilă 30 se zile și doar pe teritoriul României. Ce aș putea face pentru a intra mai repede în posesia permisului de conducere?
Pentru delapidare și furt, menționez din nou faptul că nu există dovezi certe! Persoana respectiva a lucrat într-un fast-food și avea responsabilitatea de a sta la casa de marcat, iar seara avea obligația de a face zetul și de a pune banii din ziua respectiva într-un plic iar apoi sa sigileze plicul, iar de o perioadă (aproximativ 6 luni) i s-a interzis să numere bani pe care îi punea în plicul respectiv. Mai e de menționat și faptul că șeful atrăgea atenția și la lipsa a 10 lei din casa de marcat înainte de această perioadă de 6 luni.
Se poate face plângere penală fără existența unor dovezi certe? Și persoana respectiva să răspundă penal?
Este legal să se ceară banii de acum 6 luni? Adică până în momentul lichidării nu a fost nicio problemă, dacă respectiva persoană ar fi lucrat 10 ani acolo și odată cu demisia, respectiv, lichidarea i s-ar fi cerut o sumă enormă?
Cunosc o persoană acuzată de delapidare și furt in urma lichidarii de la locul de muncă, in ultimele 6 luni lipsind din casa de marcat o sumă de 3000 de lei. I s-a oprit tot salariul la lichidare, persoana fiind nevoita să mai plătească încă 1400 lei din propriul buzunar. Ce e de făcut??