În 2003, când eram minoră, bunica mi-a făcut act vanzare cumpărare uzufruct viager, fără clauză de întreținere. Când am devenit majoră, bunica m-a înfiat, devenind ea mamă, iar eu fiica ei. În act se specifică valoarea apartamentului de 100 milioane vechi(cum era în 2003). Acum, mama( care era bunica mea) a decedat de curând. Întrebările mele sunt următoarele:
1.Ce pași trebuie să fac pentru a intra în posesia apartamentului? Menționez că acest apartament are cartea funciară făcută de atunci pe numele bunicii, iar eu plătesc de când am devenit majoră impozitul pe apartament. Trebuie schimbat ceva la cartea funciară? Mai menționez și că bunica înainte să mă înfieze pe mine mai avea 3 copii. 2.În viitorul apropiat vom deschide succesiunea. Aș vrea să știu la ce să mă aștept: există posibilitatea ca acest act de vanzare cumpărare uzufruct viager fără clauză de întreținere să fie atacat de cei 3 frați(vitregi), deși eu am locuit cu bunica aproape de când m-am născut și până la decesul acesteia? 3.Cât la sută din prețul real ar fi trebuit plătit pentru a nu putea fi atacat?
Multumesc pentru raspuns. Acum eu sunt concesionarul. Concesiunea o va prelua fiul meu in momentul in care vand casa? Cum se procedeaza? Are sanse sa devina proprietar din momentul in care vand casa, sau cand?
Buna ziua. Am un teren in concesiune pe 49 de ani. Fiul meu ar vrea sa construiasca o casa pe acest teren din banii lui. Cand pot sa ii fac act vanzare-cumparare fiului meu? Imediat dupa ce este gata fundatia? Daca nu, atunci cand? Tin sa mentionez ca ma grabesc sa ii fac actul vanzare-cumparare, deoarece am sanatatea precara si sunt in varsta si mai are alti frati, iar la succesiunea dupa inmormantarea mea nu e corect sa se imparta aceasta locuinta fiind facuta din banii si munca lui pe terenul meu. Astept un sfat. Multumesc!
Buna ziua! Am o casa construita pe un teren in concesiune pe 49 de ani la noi in oras, pe care nu o mai pot continua sa o finisez, datorita lipsei fondurilor. De 3-4 ani incerc sa termin constructia.
Casa nu are ferestrele si usile. La primarie mi s-a spus la inceput ca nu o pot vinde decat dupa ce e constructia gata( parter+mansarda, fara acoperis), apoi doar dupa ce e gata acoperisul. Am reusit sa fac acoperisul cu chiu cu vai. Am vrut sa fac actele de vanzare cu persoana care vrea sa o cumpere, dar iarasi de la primarie mi s-a comunicat de data aceasta ca abia dupa ce voi pune si ferestrele si usile. Ori, eu nu mai am fonduri sa fac acest lucru, tocmai acesta e motivul pentru care vreau sa o vand, pentru ca mai e nevoie de foarte multi bani si nu imi permit.
Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii am dreptul sa imi vand imobilul construit pe aceasta concesiune? Concesiunea poate deveni vreodata proprietatea celui care o cumpara, sau devine la randul lui concesionar?
Va multumesc.