avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare casa pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare casa pe teren concesionat

Buna ziua. Am un teren in concesiune pe 49 de ani. Fiul meu ar vrea sa construiasca o casa pe acest teren din banii lui. Cand pot sa ii fac act vanzare-cumparare fiului meu? Imediat dupa ce este gata fundatia? Daca nu, atunci cand? Tin sa mentionez ca ma grabesc sa ii fac actul vanzare-cumparare, deoarece am sanatatea precara si sunt in varsta si mai are alti frati, iar la succesiunea dupa inmormantarea mea nu e corect sa se imparta aceasta locuinta fiind facuta din banii si munca lui pe terenul meu. Astept un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dlgoe00 , utilizator 13:28, 30 Iunie 2018
Dupa ce casa e ridicată la roșu, cu acoperișul, ușile si ferestrele montate.. doar atunci puteți vinde.
Multumesc pentru raspuns. Acum eu sunt concesionarul. Concesiunea o va prelua fiul meu in momentul in care vand casa? Cum se procedeaza? Are sanse sa devina proprietar din momentul in care vand casa, sau cand?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii vanzare imobil concesiune dlgoe00 dlgoe00 Buna ziua! Am o casa construita pe un teren in concesiune pe 49 de ani la noi in oras, pe care nu o mai pot continua sa o finisez, datorita lipsei fondurilor. ... (vezi toată discuția)
Casa-cesiune alina27 alina27 buna ziua.vreau sa cumpar o casa care este sub contract de cesiune si am inteles ca 49 de ani nu pot sa o vand.actele cica se fac prin firma si la primarie.cat ... (vezi toată discuția)
Casa la rosu AlbertMiru AlbertMiru Am facut un precontract la notar( s-a platit un avans de 5000 euro) cu un dezvoltator imobiliar, pt. o casa la rosu si terenul aferent, urmand ca la terminarea ... (vezi toată discuția)