buna ziua.vreau sa cumpar o casa care este sub contract de cesiune si am inteles ca 49 de ani nu pot sa o vand.actele cica se fac prin firma si la primarie.cat este de legal ?am vreun risc,in-afara faptului ca nu pot sa o vand ? ms
Pai, daca n-o puteti vinde, de ce credeti ca cel care v-o promite ar putea s-o vanda? Vedeti sa nu promita pielea ursului din padure.
Cel care vrea sa vanda NU E PROPRIETAR.
PROPRIETAR este cealalta parte din contractul de concesiune (Primaria probabil).
Zisa "vanzare" nu poate fi decat o cesionare a contractului de concesiune (uneori interzisa prin contract). In nici un caz nu deveniti proprietar ci doar un fel de "chirias" pe 49 de ani.
In afara faptului ca nu veti fi proprietar , ci doar concesionar, puteti verifica singur ce riscuri aveti , citind clauzele contractului de concesiune intocmit de primarie.Cu siguranta , ei au prevazut acolo care sunt situatiile ce va pot afecta pe parcursul celor 49 de ani . Merita sa concesionati doar daca va veti scoate investitia.
Cred mai degraba ca e vorba de o casa construita pe un teren concesionat, ceia ce nu impiedica vanzarea casei, sub conditia suspensiva de a prelua si concesiunea.=D>