avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa-cesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa-cesiune

buna ziua.vreau sa cumpar o casa care este sub contract de cesiune si am inteles ca 49 de ani nu pot sa o vand.actele cica se fac prin firma si la primarie.cat este de legal ?am vreun risc,in-afara faptului ca nu pot sa o vand ? ms
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 12:27, 8 Iunie 2007
Pai, daca n-o puteti vinde, de ce credeti ca cel care v-o promite ar putea s-o vanda? Vedeti sa nu promita pielea ursului din padure.
Cel care vrea sa vanda NU E PROPRIETAR.
PROPRIETAR este cealalta parte din contractul de concesiune (Primaria probabil).

Zisa "vanzare" nu poate fi decat o cesionare a contractului de concesiune (uneori interzisa prin contract). In nici un caz nu deveniti proprietar ci doar un fel de "chirias" pe 49 de ani.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2007
romascanu, moderator
In afara faptului ca nu veti fi proprietar , ci doar concesionar, puteti verifica singur ce riscuri aveti , citind clauzele contractului de concesiune intocmit de primarie.Cu siguranta , ei au prevazut acolo care sunt situatiile ce va pot afecta pe parcursul celor 49 de ani . Merita sa concesionati doar daca va veti scoate investitia.
Cred mai degraba ca e vorba de o casa construita pe un teren concesionat, ceia ce nu impiedica vanzarea casei, sub conditia suspensiva de a prelua si concesiunea.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un teren concesionat? as4angel as4angel as dori sa stiu daca pot cumpara de la o persoana fizica un teren care a fost concesionat de la primarie pe o perioada de 49 ani de catre aceasta persoana si ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)
Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)