Buna ziua. Acum 2 sapt am cumparat o casa prin credit ipotecar. In contract, CF si alte acte oficiale teren aferent casei (amprenta + curte libera) este de 330 mp. Astazi...la o sapt dupa achizitie, sotul a chemat un prieten topometrist pentru a masura suprafata terenului pentru amenajarea gradinii si ies mai putini metri adica cu aprox 40. Sapand adanc in problema, aflam ca s a cedat o parte din teren primariei pentru drum, iar topometristul de la vremea respectiva nu a actualizat schita. Ce se poate face? Totusi noi am facut credit bancar pentru o anumita suprafata, suprafata pe care noi in acte suntem proprietari. As putea sa imi pun gardul pana in mijlocul drumului daca ar fi sa ma.iau dupa contractul de vanzare cumparare. Din pacate nu beneficiez de acei mp iar ei costa bani. Ce putem face? Multumim
Buna ziua. In 2009 am cumparat o mansarda construita in 2007 pe un bloc vechi. A fost cumparata cu banii cash iar notarul atat de dragut a fost incat nu a sesizat ca anumite chestiuni nu sunt in ordine. Constructorul nici atat, avand interesul sa vanda. In mod normal, vecinii trebuiau printr un act notarial sa cedeze o particica din terenul alocat lor de sub bloc, apartamentelor de la mansarda, pentru ca si acestea sa detina teren. Acest lucru nu s a intamplat, iar eu acum nu pot vinde mansarda unor doritori cu prima casa, pentru ca pe acest motiv nu li se acorda creditul. Intrebarea mea, pentru a fi totul ok, trebuie neaparat fiecare vecin sa cedeze din bucatica lui de teren sau este suficient un vecin? De ce, oricare ar fi din variante. Multumesc
Buna ziua. Cu 3 ani inainte de casatorie am cumparat eu un apartament, pe numele meu. Eu cu sotul intentionam acum sa vindem acest apartament pentru a cumpara o casa. In caz de divort banii de pe apt pot fi recuperabili? Sau odata vandut si cumparat altceva, casatoriti fiind, acea parte devine bun comun. Multumesc frumos