Cu 3 ani înainte de căsătorie am cumpărat un apartament pe care acum intenționăm să-l vindem pentru a cumpăra o casă. Îmi pot recupera banii în caz de divorț?
Buna ziua. Cu 3 ani inainte de casatorie am cumparat eu un apartament, pe numele meu. Eu cu sotul intentionam acum sa vindem acest apartament pentru a cumpara o casa. In caz de divort banii de pe apt pot fi recuperabili? Sau odata vandut si cumparat altceva, casatoriti fiind, acea parte devine bun comun. Multumesc frumos
Casa va fi bun comun dar în caz de divorț cu partaj este posibil să primiți o cotă mai mare din imobilul nou cumpărat dacă dovediți proveniența banilor puși de dvs.
Se poate urmari traseul banilor, insa mai sigur este sa specificati in actul de vanzare cumpaare a casei provenienta banilor cu care achitati pretul (de ex: suma de X lei provine din vanzarea bun propriu, fiind contributia exclusiva a dvs, restul Y lei din fonduri comune/credit bancar/alte surse etc).
Mai pe romaneste, ca exemplu cand cumparati noul imobil scrieti in acte 50.000 euro sunt din apartamentul meu cumparat inainte de casatorie restul de 30.000 euro din veniturile ambilor soti, incaz de divort se va imparte in procente 80% dvs 20% el.