avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu 3 ani înainte de căsătorie am cumpărat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu 3 ani înainte de căsătorie am cumpărat un apartament pe care acum intenționăm să-l vindem pentru a cumpăra o casă. Îmi pot recupera banii în caz de divorț?

Buna ziua. Cu 3 ani inainte de casatorie am cumparat eu un apartament, pe numele meu. Eu cu sotul intentionam acum sa vindem acest apartament pentru a cumpara o casa. In caz de divort banii de pe apt pot fi recuperabili? Sau odata vandut si cumparat altceva, casatoriti fiind, acea parte devine bun comun. Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua,

Casa va fi bun comun dar în caz de divorț cu partaj este posibil să primiți o cotă mai mare din imobilul nou cumpărat dacă dovediți proveniența banilor puși de dvs.

Succes,
Multumesc de raspuns. Iar aceasta dovada cum se poate face? Se poate urmari traseul banilor prin transferurile bancare de ex? Multumesc
Se poate urmari traseul banilor, insa mai sigur este sa specificati in actul de vanzare cumpaare a casei provenienta banilor cu care achitati pretul (de ex: suma de X lei provine din vanzarea bun propriu, fiind contributia exclusiva a dvs, restul Y lei din fonduri comune/credit bancar/alte surse etc).

Discutati neaparat aceste aspecte si cu notarul.
Mai pe romaneste, ca exemplu cand cumparati noul imobil scrieti in acte 50.000 euro sunt din apartamentul meu cumparat inainte de casatorie restul de 30.000 euro din veniturile ambilor soti, incaz de divort se va imparte in procente 80% dvs 20% el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil care a fost cumpărat cu bani din vânzarea unui bun propriu. am șanse să câștig actualul imobil? raz 74 raz 74 Buna ziua,am o intrebare la care in linii mari am un raspuns \"pe surse\" si anume:Casatorie durata 18 ani.Inainte de casatorie eu am achizitionat un imobil ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte de casatorie-partaj? popescu mihaela popescu mihaela Buna ziua, Am o masina cumparata inainte de casatorie daca o vand si imi cumpar alta cu banii pe care ii am tot inainte de casatorie in cazul unui divort ... (vezi toată discuția)