avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei

Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut de 2500 euro.Intrebarea mea este cum sa il achizitionez pe cel care-l cumpar fara sa aiba vreun drept sotul in cazul unui divort avand in vedere ca banii provincie din vanzarea bunului meu dobandit inainte de casatorie.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:07, 13 Mai 2017
Fie schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri, fie mentionati expres in act provenienta banilor cu care se achita pretul.
Cereți notarului sa menționeze expres în actul de v-c faptul ca, imobilul s-a achiziționat cu banii rezultați din vânzarea apartamentului bunul dvs propriu deținut anterior căsătoriei. Ar fi bine sa aveți și dovezi precum extras de cont privind banii încasați și ulterior plata făcută. Adică faceți totul prin banca sa aveți probe. Cei 2500 euro sunt bani comuni? V-as recomanda sa aveți acoperire pt toată suma cu care cumpărați apart., de ex cineva sa doneze din cei 2500 euro doar dvs pt a plăti diferenta necesara pt achiziționarea imobilului.
Daca am act de donatie pt amandoi dar pe o suma mai mare e ok? Daca specifica in actul de v-c ca banii provin din vanzarea ap proprietate personala il pot trece pe acte sau o sa fiu doar eu? El nu prea e de acord!
Fiind casatoriti, veti fi trecuti ambii in acte. Daca va trece notarul, totusi, doar pe dv., va scrie ca sunteti casatorita. Am intalnit ambele variante in practica notarilor. Obligatoriu este sa scrie ca pretul este platit cu suma de bani provenind din vanzarea apartamentului propriu.
Donatia catre ambii soti, in suma mai mare de 2500 euro nu e o solutie caci se poate considera ca diferenta din pretul de cumparare ati platit-o in mod egal din suma primita de ambii ca donatie. Deci...donatia exclusiva e solutia.
Si daca nu doreste sau nu vrea notarul sa scrie ca suma de bani provine din vanzarea apartamentului propriu? Nu-l poti obliga! Atunci ce se intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar - cumparare imobil Antoaneta2008 Antoaneta2008 O sa incerc sa desciu cat mai clar situatia in care ma aflu. Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani, inainte de casatorie am trait in concubinaj inca 5 ani. De ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)