Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut de 2500 euro.Intrebarea mea este cum sa il achizitionez pe cel care-l cumpar fara sa aiba vreun drept sotul in cazul unui divort avand in vedere ca banii provincie din vanzarea bunului meu dobandit inainte de casatorie.
Cereți notarului sa menționeze expres în actul de v-c faptul ca, imobilul s-a achiziționat cu banii rezultați din vânzarea apartamentului bunul dvs propriu deținut anterior căsătoriei. Ar fi bine sa aveți și dovezi precum extras de cont privind banii încasați și ulterior plata făcută. Adică faceți totul prin banca sa aveți probe. Cei 2500 euro sunt bani comuni? V-as recomanda sa aveți acoperire pt toată suma cu care cumpărați apart., de ex cineva sa doneze din cei 2500 euro doar dvs pt a plăti diferenta necesara pt achiziționarea imobilului.
Daca am act de donatie pt amandoi dar pe o suma mai mare e ok? Daca specifica in actul de v-c ca banii provin din vanzarea ap proprietate personala il pot trece pe acte sau o sa fiu doar eu? El nu prea e de acord!
Fiind casatoriti, veti fi trecuti ambii in acte. Daca va trece notarul, totusi, doar pe dv., va scrie ca sunteti casatorita. Am intalnit ambele variante in practica notarilor. Obligatoriu este sa scrie ca pretul este platit cu suma de bani provenind din vanzarea apartamentului propriu.
Donatia catre ambii soti, in suma mai mare de 2500 euro nu e o solutie caci se poate considera ca diferenta din pretul de cumparare ati platit-o in mod egal din suma primita de ambii ca donatie. Deci...donatia exclusiva e solutia.