avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil care a fost cumpărat cu bani din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil care a fost cumpărat cu bani din vânzarea unui bun propriu. Am șanse să câștig actualul imobil?

Buna ziua,am o intrebare la care in linii mari am un raspuns "pe surse" si anume:Casatorie durata 18 ani.Inainte de casatorie eu am achizitionat un imobil cu resurse proprii cash;dupa casatorie,am instrainat imobilul si am achizitionat altul (punand tot eu diferenta),trecand-o pe sotie 1/2 in cvc.In cazul unui divort ce sanse am sa mi castig imobilul?sau ce procent
ar putea fi? mentionez ca exista si un copil minor. Cu respect.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E cam complicat,preturile nu mai sunt aceleasi dvs poate ati vandut cu 30.000 euro bunul dobandit inainte de casatorie si ati cumparat altul cu 50.000 euro.
Depinde cand l ati cumparat la cat timp dupa ce l ati vandut.va intreb caci este asa.Daca ati vandut bunul de dinainte de casatorie cu 50.000 euro si ati cumparat altul cu 100.000 euro in timpul casatoriei, chiar daca tot dvs ati pus banii aveti sanse sa primiti minim 75% din apartament daca aveti acte ca sa dovediti.
Apoi partea ei 50% din diferenta se piate diminua daca dovediti ca veniturile nu au fost egale.
Trebuie sa ne spuneti cat ati luat pe ce ati vandut si cat ati mai pus peste


Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna seara
Daca aveti acte doveditoare atunci din valoarea de cumparare se scade contravaloarea imobilului vandut si valoarea banilor pe care puteti sa-i dovediti ca i-ati pus din surse dinainte de casatorie.
Restul se imparte la 2

Am vandut imobilul in 2002 cu 14500$ si am cumparat in cateva luni tot in 2002 cu 21500$ acum valoarea e in jur de 80000 E am lucrat pe vas cu contract.1997-2004
Cu respect


Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs veti cere la partaj o cota mai mare de 1/2 si sa va fie atribuit ap si sa ii dati sulta , Nu conteaza ca suma cat ati dat si cat ati platit cand l-ati luat, valaorea care se partajeaza e cea actuala. Socoteala o faceti in procente- cantributia dvs la data achizitionarii a fost de 50%, restul fiind contributie comuna, aducand un aport mai mare si la acest fond comun,
ACuma dvs apreciati, daca solicitati o cota de 75 sau 80%
Puteti dovedi cu acte, solicitati pe langa proba cu inscrisuri si proba cu martori si interogatoriul sotiei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
14500/21500 inseamna ca dvs din apartamentul de dinainte de casatorie ati participat cu 67%.apoi restul de 23% se imparte deci dvs aveti dreptul la minim 80% din valoarea actuala.

Daca apartamentul costa azi 80
000 euro dvs puteti oferii 16.000 euro sulta fostei sotii si sa ramana al dvs sau daca ea are 64.000 euro va despagubeste pe dvs.
Daca nu va intelegeti se poate vinde si imparte dupa procentele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu 3 ani înainte de căsătorie am cumpărat un apartament pe care acum intenționăm să-l vindem pentru a cumpăra o casă. Îmi pot recupera banii în caz de divorț? Teodowa Teodowa Buna ziua. Cu 3 ani inainte de casatorie am cumparat eu un apartament, pe numele meu. Eu cu sotul intentionam acum sa vindem acest apartament pentru a cumpara ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice familie-partaj fulguta fulguta inainte de casatorie detineam un imobil(uzufruct viager-tata),dupa un anumit nr.de ani de casnicie si decesul tatei s-a facut un schimb imobil pentru ... (vezi toată discuția)