avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme juridice familie-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme juridice familie-partaj

inainte de casatorie detineam un imobil(uzufruct viager-tata),dupa un anumit nr.de ani de casnicie si decesul tatei s-a facut un schimb imobil pentru apartament,in procente 75% valoare imobilul detinut de mine si 25% diferenta pentru apartament,acum suntem in divort si as dori sa stiu cum se imparte apartamentul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 6 Februarie 2015
Buna seara! In cazul unui divort mostenirile nu se impart. Cei 75 % va revin dvs., iar restul de 25 % se imparte intre dvs. si fostul sot in cote egale.
In speta nu este vorba despre bun mostenit, ci utilizatorul a precizat ca detinea un bun imobil inainte de casatorie, deci acest bun are caracterul unei bun propriu.

Valoarea acestuia s-a transferat in bunul dobandit in timpul casatoriei, deci acei 75% va revin cu titlu de bun propriu. Se pune problema celorlalti 25% daca este cota comuna sau doar a sotului (care a adus ca aport un bun propriu asemanator dvs).

Daca cota de 25% este bun comun, atunci trebuie sa se stabileasca cota de contributie a fiecarui sot.
,in procente 75% valoare imobilul detinut de mine si 25% diferenta pentru apartament,

Daca nu ati redactat actul de cumparare cat situatia sa fie clara si cei 75% sa fie cota dvs proprie, veti pleca de la prezumtia de 50% pt fiecare din soti. Va trebui sa cereti o cota majorata si sa dovediti contributia dvs proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Bianca1895 Bianca1895 Buna ziua, Parintii mei detin un apartament acesta fiind trecut in acte bun comun. Inainte de a achizitiona acest bun tatal meu a detinut un imobil (bun ... (vezi toată discuția)