avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate Danetalu

Activitate Danetalu

Pensie comunitară,

Bună ziua,
Am 22 de ani lucrați în România din care 15,2 în grupa a ll-a iar în Spania am 12,5 ani. Am locuit în zonă poluata (Turda jud Cluj). Sunt născut în Octombrie 1963, aș vrea să întreb dacă aș putea ieși la pensie comunitară?
O zi faină să aveți!
Bună seara,
Se poate intabulat o clădire pentru care exista doar autorizație de construcție și ceva planuri iar terenul este închiriat de la Primărie?
Bună ziua,
Am dat primaria Turda în judecata la Judecatoria Turda, pentru vânzarea unei camere în suprafață de 17,60m/pătrați și curtea de 150 m/p în care locuim din 1965.
La camera închiriată părinții noștri au adăugat în anul 1970 o bucătărie.,baie și camara pentru care exista doar autorizație de construcție, de luare în folosință, memoriu justificativ și ceva planuri. Mama noastră care a decedat în 2017 a depus mai multe cereri pentru cumpărarea camerei respective, iar noi am depus în 2018 ultima cerere catre Primărie pentru cumpărarea camerei și a terenului ca apoi sa putem intabula.
Am pierdut procesul la Turda care ne-a costat taxa de timbru 6080 de roni.
foarte mult A făcut avocata cerere de recalculare dar nu sa aprobat.
Răspunsul judecătoriei a fost :
Instanța nu poate obliga Consiliul Local sa vindá, sa concesioneze sau sa închirieze...
Întrebarea ar fi :
Dacă avem vreo șansă să mergem mai departe făcând recurs la Cluj.
Dacă vom pierde la Cluj, putem intabula bucătăria, baia și cămara care le-au făcut părinți noștri, existând pentru ele daor autorizație de construcție, de luare în folosință, memoriu justificativ și ceva planuri iar terenul este închiriat.
Sa aveti o zi faina!
Discuție Mostenire
Buna ziua,
Nu stiu daca am ales bine categoría privind situatia noastra .
Suntem 2 frati care am mostenit dupa moartea ultimului parinte un spatiu comercial construir pe teren concesionat si casa parinteasca care nu a fost intabulata pe parinti .
Casa este compusa din camera ,bucatarie ,baie ,cámara 2 garaje plus o bucatarie de vara.Camera este proprietatea primariei la care parintii au adaugit bucataria ,baia si cámara pentru care exita autorizatie de constructie,de luare in folosinta , memoriu justificativ si ceva planuri doar atat .
Am solicitat Primariei sa ne vanda camera in care locuim de 58 de ani dar nu s-a aprobat.
Intrarea ar fi : Daca am putea sa intabulam partea noastra (bucataria ,baia si cámara)pentru care exista doar autorizatie de constructie si luare in folosinta , ceva planuri si un memoriu justificativ pe numele parintilor?
Discuție Acoperis comun
Buna ziua,
Locuita parinteasca este compusa dintr-o camera inchiriata de la Primarie care are acoperis comun cu casa vecinului si o bucatarie cu baie si camara pentru care exista autorizatie de constructie dar nu este intabulata.
Vecinul imi spune de anul trecut ca vrea sa strice casa si sa fac ceva cu acoperisul ..care este comun dar cum camera este inchiriata nu stim ce sa facem.