avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate brin

Activitate brin

Dar , tip șarpantă se poate , având în vedere că vecinul invocă acea hotărâre judecătorească ?
Se poate sau nu ?Eu am început construcția ,dar vecinul nu se lasă ,spunându-mi că este proces câștigat în instanță și că nu pot construi și eu ca ceilalți .
Pot schimba acoperișul tip terasa cu acoperiș tip mansardă ?
Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și doresc construirea unui acoperiș deasupra apartamentului meu (schimb acoperișul din tip terasă în tip mansardă ).Cu ani în urmă a fost un proces în instanță , când s-a hotărât demolarea acoperișurilor ( două la număr ) , deoarece nu era construcție unitară , nu aveau acordul tuturor proprietariloe etc., etc. Le-au demolat și , sub ochii primăriei le-au construit la loc ( proprietarii dăduse bani celui de la urbanism ).Acum , vreau și eu să-mi construiesc acoperiș și mă împiedică un vecin .Care sunt pașii de urmat , ca totul să fie legal ?Mai poate primăria să-mi elibereze autorizație de construcție , sau construcția trebuie să fie unitară și fac abstracție de vecini ?
Am lucrat 40 de ani în învățământ și la incetarea C.I.M. am solicitat angajatorului eliberarea de adeverințe cu v.brute ,sporurile permanente și primesc documente incomplete, redactate greșit , documente care nu pot fi valorificate la C.J.P.Până acum am primit șase răspunsuri diferite Cui să mă adresez ?Mai mult , tot căutând prin dosarul personal am constatat neconcordanțe între v.brute din fluturașii de salariu și v.brute trecute în cartea de muncă .Există un articol în Codul Muncii , care să oblige angajatorul să-mi plătească banii pe care nu mi i-a trecut în fluturașul de salariu ?
1.În anexa 15 ( Sporuri cu caracter permanent) este trecută și dirigenția pentru cei care lucrează/au lucrat în învățământ .Întrebarea este :dirigenția este spor permanent și pentru profesorii de gimnaziu , sau doar pentru educatori și învățători ?
2. Dacă din al 13-lea salariu (atunci când se dădea ) s-a oprit C.A.S.-ul pot solicita C.J.P. să-mi ia în considerare la calcularea pensiei și acest salariu ?
3.În învățământ , cine verifică validitatea înscrisurilor din cartea de muncă , fluturașii de salariu , validitatea înscrisurilor dintr-o adeverință ?
În mai multe luni am primit doi fluturași de salariu cu venituri brute diferite .Pe unul din fluturași este al 13-lea salariu di care s-au reținut C.A.S.-ul și sănătate .Venitul brut este suma celor două venituri brute , sau doar venitul brut din fluturașul în care nu este trecut și al 13-lea salariu ?
Cate ore suplinite pe saptamana poate avea un profesor titular ? Orele fiind in scoala unde lucreaza .