avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 1.În anexa 15 ( Sporuri cu caracter permanent) este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

1.În anexa 15 ( Sporuri cu caracter permanent) este trecută ...

1.În anexa 15 ( Sporuri cu caracter permanent) este trecută și dirigenția pentru cei care lucrează/au lucrat în învățământ .Întrebarea este :dirigenția este spor permanent și pentru profesorii de gimnaziu , sau doar pentru educatori și învățători ?
2. Dacă din al 13-lea salariu (atunci când se dădea ) s-a oprit C.A.S.-ul pot solicita C.J.P. să-mi ia în considerare la calcularea pensiei și acest salariu ?
3.În învățământ , cine verifică validitatea înscrisurilor din cartea de muncă , fluturașii de salariu , validitatea înscrisurilor dintr-o adeverință ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:21, 30 August 2022
Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001:
...
● al treisprezecelea salariu;

dirigentia se ia in calcul.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua,
Pentru toate veniturile suplimentare trebuie obținută o adeverință care să le ateste și să fie întocmită cu respectarea condițiilor legale din Legea 263/2010 și a HG 257/2011 art. 127. Valorificarea veniturilor suplimentare care nu au avut caracter permanent, o veți pute obține doar contestând decizia de pensionare în fața Tribunalului din circumscripț
ia domiciliului dumneavoastră.
Verificarea înscrisurilor justificate de realizează de către Casa de pensii, care poate solicita înscrisuri suplimentare pentru verificarea documentelor depuse de la foști angajatori sau de la instituții.

Avocat Purcaru Nasta-Ana
Nu exista o practica unitara a instantelor in ceea ce priveste luarea in calcului pensiei a veniturilor suplimentare care nu au caracter permanent, acestea nefiind nominalizate de actuala lege a pensiilor nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
In noua lege a pensiilor, in prezent prorogata la aplicare pentru 01.09.2023 se prevede luarea in calculul pensiei si a acestor venituri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in ordinul ministrului muncii nr.487/2021, publicat ... Lucian 1987 Lucian 1987 Buna ziua, In Ordinul ministrului muncii nr.487/2021, publicat în monitorul oficial nr. 609/2021 a apărut noul model de adeverința care ar urma să fie ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)
Raspuns -urgent pensionare FREDU FIN FREDU FIN Mama a primit ieri decizia de pensionare , a avut lucrati 40 de ani si 7 luni - stagiu complet de cotizare, pensionare la limita de varsta ! 1. pe ... (vezi toată discuția)