avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Activitate IIrinaRoxana

Activitate IIrinaRoxana

Bună ziua! Va rog sa ma ajuți cu o posibila soluție în următorul caz:

In doilea an de gradinita o cunoștință se confrunta cu următoare problema: un copil destul de energic la grupa, care manifesta violenta fata de alți copii (tras de par, lovit cu jucării în cap, lovituri cu pumnul, împins copii, care uneori se termina cu lovituri serioase, aruncat jucării pe geam, lovit cadre didactice, muscaturi și lista poate continua) nu știe cum sa oprească acest lucru.
In prima faza s.a vorbit cu directorul unității, s.a discutat cu părinții, a fost evaluat de psihologul grădiniței și îndreptat ulterior spre un consilier. S.a solicitat un însoțitor de către unitate și de către părinți, însă a fost pt scurt timp. Acum din motive financiare însoțitorul a ieșit din schema. Părinții au încercat varianta oferirii unui suport financiar prin contributie, însă tot nu e suficient.
Ce se poate face legal astfel încât sa nu i se afecteze dreptul la educație copilului? Se poate obține transferul la o alta grupa/gradinita? Cum se poate pune problema la directorul unității?
Cum s.ar putea rezolva astfel încât ziua de gradinita sa decurgă normal și fără incidente, gălăgie, părinți nemulțumiți? Sa își mute cunoștință copilul la o alta gradinita/grupa?

Multumesc anticipat,
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Luna tatălui creștere copil
Va mulțumesc tare mult!
Bună ziua! Am și eu următoarele intrebari: dacă mama se întoarce din creștere copil la 1 an și 10 luni, tatăl poate sta pana la 1 an și 11 luni cu copilul sau poate opta sa stea pana la 2 ani? Dacă optează sa stea pana la 2 ani tatăl, mama mai este protejata de legea maternității pt 6 luni din întoarcerea din Cic/respectiv 12 luni dacă ia stimulent de inserție?
Tatăl când se întoarce la munca din luna tatălui îl protezeaza legea 6 luni sa fie angajat la același angajator? Va mulțumesc!
Am înțeles. Dar dacă eu ma întorc după aceasta perioada de șomaj tehnic, e legal ca firma sa ma retrogradeze dacă nu am săvârșit nicio abatere disciplinara?
Bună seara! Am următoarea situatie și va rog dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. În contextul pandemiei societatea "x" face restructurări după întoarcerea din șomajul tehnic, la nivelul tuturor departamentelor, inclusiv reduceri salariale. Întrebarea este următoarea în contextul pandemiei retrogradarea din funcție de conducere poate fi posibila și legala? Retrogradarea am văzut ca este o sancțiune a unei abateri disciplinare potrivit codului muncii, care se stabilește pentru un termen de maxim 60 zile. Dacă ești retrogradat din funcția de conducere trebuie semnat un act adițional pentru stabilirea perioadei de retrogradare? Este legala adoptarea unei astfel de masuri în contextul în care te întorci din șomaj tehnic și societatea trebuie sa te tina angajat (dacă nu îți dai demisia) 6 luni? Va mulțumesc anticipat!
Discuție Pensie de urmas
Bună seara! Am și eu următoarea intrebare: poți beneficia de pensie de urmaș ca soț supraviețuitor dacă soțul decedat nu a apucat sa ia pensie? Tatăl meu a decedat la 49 de ani și are vreo 30 de ani de munca, însă nu a apucat sa beneficieze de pensie. Soția lui acum are 50 de ani și ma întrebam dacă la vârsta legala de pensionare, pensia tatălui meu ar fi mai mare decât a ei, ar putea sa opteze pentru a lui. Va mulțumesc!
Mulțumesc foarte mult pentru ajutor!
Bună seara! Sunt în creștere copil din data de 18.10.2018, iar pe data de 1.08.2020 trebuie sa ma întorc la munca pentru a putea beneficia de stimulentul de inserție. Vroiam sa va întreb, având în vedere nebunia aceasta creata de pandemie și de situația economica în care ne aflam, cât timp ma protejează legea maternității de a-mi păstra locul de munca? Eu știu 1 an (pe perioada de încasare a stimulentului nu au voie sa ma disponibilizeze). A doua întrebare pe care as vrea sa o adresez este: pe 1.08.2020 ma întorc din CIC, are voie angajatorul sa îmi reducă salariul cu 20%? Mulțumesc. O seara frumoasa!
Răspuns la discuția Raport autopsie inml
Bună! Dacă s.a deschis dosar penal de moarte suspecta de către cei de la Politia Criminalistica, atunci da, copie a raportului de autopsiei vei primi doar de la Politie. Acum depinde dacă dosarul a fost trimis și la Parchet (ceea ce cred cu siguranță că s.a intamplat). Ceva asemănător am pățit și eu. Autopsia am primit.o după 1 an și 10 luni.
Bună ziua! În urma cu 2 ani am dezbătut masa succesorala a tatălui meu. La momentul respectiv tatăl meu avea un credit bancar asigurat. Masa succesorala a fost dezbătută doar din punct de vedere al activului, pasivul nefiind trecut în mod explicit în cadrul certificatului. La vremea respectiva mama a renunțat la masa succesorala ce ii revenea. Pentru ca asigurătorul a achitat creditul după 1 an și 10 luni, eu în acest timp am plătit ratele la banca la zi ca și cum ar fi fost creditul meu. Acum banca trebuie sa îmi returneze ratele plătite, însă îmi cere supliment la certificatul de mostenitor, pt ca banii i.au depus în contul defunctului și îmi spun ca nu.mi pot restitui banii fără supliment, în condițiile în care se vede clar ca eu am depus banii în cont după moartea acestuia și la o luna de la moartea lui eu am obținut certificat de mostenitor unic. Dețin chitanțele achitării acestui credit, iar tata la momentul decesului avea bani în contul respectiv cu minus, iar acum sunt bani pe plus, banii pe care eu i.am plătit. Este normal sa mi se ceara un astfel de supliment în condițiile în care mama a renunțat la moștenire și sunt unic mostenitor? Este obligatorie trecerea pașivului in condițiile în care mama a renunțat la moștenire (dacă a renunțat la activ e logic ca nu ia pasivul... Nu iei bunuri, dar îți asumi plăti...e puțin ilogic) Notarul îmi poate da supliment pentru banii pe plus în cont? Sunt practic banii plătiti de mine, defunctul la ziua decesului avea bani de dat nu bani de luat. Banii pe plus acum au devenit activ din pasiv.... Și nu înțeleg de ce banca îmi cere un astfel de document.... Mulțumesc!