avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Luna tatălui creștere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Luna tatălui creștere copil

Bună ziua! Am și eu următoarele intrebari: dacă mama se întoarce din creștere copil la 1 an și 10 luni, tatăl poate sta pana la 1 an și 11 luni cu copilul sau poate opta sa stea pana la 2 ani? Dacă optează sa stea pana la 2 ani tatăl, mama mai este protejata de legea maternității pt 6 luni din întoarcerea din Cic/respectiv 12 luni dacă ia stimulent de inserție?
Tatăl când se întoarce la munca din luna tatălui îl protezeaza legea 6 luni sa fie angajat la același angajator? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IIrinaRoxana , utilizator 14:04, 23 Iunie 2020
1. tatăl poate sta in CCC fie pana la 1 an și 11 luni cu copilul, fie pana la 2 ani.

2. ambii parinti sunt protejati timp de 6 luni impotriva concedierii de la data revenirii din CCC.
Va mulțumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 25 oug 111/2010 revenirea in activitate a salariatei din cic Ank27 Ank27 Conform articolului 25 din OUG 111/2010 salariata nu mai poate fi concediata 6 luni de la data revenirii definitive;aici nu se mai invoca motivul ... (vezi toată discuția)
O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil fanica2005 fanica2005 buna seara, va rog foarte mult sa-mi spuneti care este procedura prin care tatal poate sa beneficieze de CIC,tinand cont de faptul ca mama nu are si nu a ... (vezi toată discuția)