Am inteles cred ca bine ca la venitul din arenda ( 2024) se calculeaza un impozit de 8%. Intrebarea este daca se plateste CASS la suma incasata. (este 4000 lei pe tot anul)
Multumesc !
Buna seara!
Un actionar unic in doua SRL-uri, micro la ambele societati la 31.12.2023, la care cifra de afaceri insumata nu depaseste 500.000 euro, poate sa ramana micro cu 1.01.2024, la ambele societati sau e obligata sa treaca la una dintre ele la impozit pe profit, odata cu Ordonanta 31/ 28.03.2024?
Multumesc!
Buna seara
In problema aceasta cu ramanere micro doar la o singura firma daca un administrator are doua micro.
Daca la una dintre firme face cesiune de parti sociale pentru o alta persoana fizica ca administrator, pana in 31 .03.24 mai trebuia sa treaca la una dintre firme la platitoare de impozit pe profit?
Multumesc!
Din pacate nu s-a raspuns la aceasta intrebare..." in ce cont se plateste si cine i beneficiarul'...
toareanelia a scris:
Buna ziua SRL plateste chirie spatiu la persoana fizica , as vrea sa stiu in ce cont se plateste impozitul si cine este trcut la benefiar in OP.
Multumesc
Buna ziua
1.Am de recuperat o suma la imp pe profit aferent anului 2019. Nu mi-e clar, achit prin diferenta acum , sau valoarea intreaga ce rezulta dupa aplicarea bonificatiei de 10% pe trim I 2020 si cer in lunile urmatoare o compensare la viitoarele obligatii fiscale?
2 Forumurile de conta ne indruma sa platim impozitul de profit/ micro aferent trim I 2020 in codurile iban alocate acestora si nu in contul unic pt ca daca avem ceva diferente ( inclusiv ceva penalitati, dobanzi si de un leu) bonificatia nu se mai acorda. E in regula?
Multumesc!
Poate un angajat sa primeasca ajutor de somaj ( art 65 CM), in conditiile in care in Adeverinta de venit pe anul 2019 primita la Anaf, are pe langa salariu si dividende "venit brut/venit impozabil de 9.728 lei" la un alt SRL unde acesta este administrator?