avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiulupoiu

Activitate tiberiulupoiu

Răspuns la discuția contributie copii
mersi.

Martonze a scris:

Bună seara, întreţinerea în natură înseamnă găzduirea, cu tot ce decurge de aici: curent, apă, căldură, hrană, haine, încălţări, bani de buzunar, bani pentru frizer , pentru concert...tot de ce are nevoie băiatul. , suplimentar sprijinul moral ce-i oferiţi, timpul alocat băiatului.

daca un copil sta la mine fiindmajorsi unul la mama pentru cel de la mine mi s- a recomandat ca contributia mea sa fie in natura as dori sa stiu la ce se rezuma aceasta.
"in natura" ce inseamna? cheltuieli pt educatie, trai zilnic sau numai cele legate de locuitul la mine: curent , caldura, apa si hrana.

Martonze a scris:

Stimate domn, vorbele zboară, scrisul rămâne.Singura soluţie e instanţa.
Acţiunea o poate scrie un avocat, apoi cereţi judecata în lipsă, este un proces de complexitate redusă.Băiatul poate cere întreţinere de la ambii părinţi în instanţă, iar dvs. veţi plăti maxim 16,6% din venitul net copilului rămas la mama. Partea dvs. pentru băiatul major îl prestaţi în natură.

Buna seara, multumesc ca mi- ati acordat atentie; bun si daca celalt copil ramas la mama spune ca este multumit cu starea de fapt- ideea este ca mama chiar daca primeste banii de la mine presteaza in natura , intrebarea era daca pt copilul dela mine eu nu pot face acelasi lucru adica sa prestez in natura fara sa- i vars banii copilului intr- un cont, actiuni in instanta pt o perioada retroactiva nu se accepta deoarece se considera ca au acceptat situatia de fapt.

Martonze a scris:

Stimate domn, vorbele zboară, scrisul rămâne.Singura soluţie e instanţa.
Acţiunea o poate scrie un avocat, apoi cereţi judecata în lipsă, este un proces de complexitate redusă.Băiatul poate cere întreţinere de la ambii părinţi în instanţă, iar dvs. veţi plăti maxim 16,6% din venitul net copilului rămas la mama. Partea dvs. pentru băiatul major îl prestaţi în natură.

Buna seara, pana la un punct aveti perfecta dreptate dar exista si o latura morala cum sa pun un copil de cls 12 a cu bacul pe cap sa umble prin tribunale pt te miri ce, eu am socotit ca este mai bine atat cat va locui la mine sa suport cheltuielile pt cresterea lui care sa nu fie mai mici de 30% , acum nu stiu daca acesti bani trebuiesc platiti separatntr- un cont sau o parte introdusi in cheltuielile comune

Martonze a scris:

Legal, dvs. aţi datorat mamei copilului 30% pentru 2 minori aflaţi în intreţinerea sa.Acum, legal este să plătiţi doar unuia din copii, iar băiatul major să ceară mamei sale pensie de intreţinere, până la terminarea studiilor; dacă , între timp, se mută de la dvs., să ceară întreţinere de la ambii părinţi. Dvs. trebuie să cereţi în instanţă reducerea pensiei alimentare. Este bine să se rezolve prin instanţă, fiindcă vorbele zboară, promisiunile se uită.

Buna seara, nu se pune problema ca pe cel mic sa nu- l ajut insa cel mare nu intelege de ce sa- l ajut atata timp cat mama lui nu- i da bani si lui.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Atata timp cat si cel majorul este in continuara studiilor atunci si el are dreptul la pensie.
Va trebui sa va adresati instantei si ea sa decida ca fiecare dintre dumneavoastra veti intretine cate unul din copii.
Acum eu zic ca si pe cel mic, daca aveti posibilitatea, sa il ajutati.

am divortat, cei 2 copii au ramas la sotie, eu am platit in contul sotiei30% din salariu, ulterior unul dintre ei a implinit 18 ani si s- a mutat la mine, intrebarea este daca mai trebuie sa platesc cei 30% atata timp cat sotia nu da nimic celui care sta la mine, eu am mers pe varianta unul la ea si unul la mine in intretinere si vreau sa stiu daca cei30% trebuie sa- idau celui care sta la mine sau pot sa il intretinsi atat el fiind inca la liceu.
Răspuns la discuția plata cheltuieli judiciare
varianta dvs mi se pare mai buna dar mai am o problema: in hotarare nu se specifica suma exacta pt fiecare grupa de mostenitori ci intreaga suma pe care o avem de platit toti iar eu nu stiucat sa depun la posta,

-ELLA- a scris:

Buna seara!
Inca o varianta: mandat postal cu confirmare de primire la adresa destinatarului, iar la detalii mentionati nr. de dosar si nr. hotararii judecatoresti (titlului executoriu).

In cazul in care ati fi avut de plata o sulta pentru un imobil, ar fi fost necesar sa mergeti la un executor judecatoresc.

Răspuns la discuția plata cheltuieli judiciare
Multumesc frumos.
in urma unui proces civil instanta a hotarat plata unor cheltuieli - masuratori, taxa judiciara, plata avocat,facute de reclamant, eu fiind parat si nu stiu unde pot sa fac aceasta plata nu am nici un cont unde pot depune banii.