avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate adrian157

Activitate adrian157

Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?
Buna ziua. Am o intrebare.
Am adjudecat un imobil la licitatie, dupa 20 de zile s-a aprobat suspendarea provizorie a executarii. Ca si adjudecatar mai trebuie sa platesc diferenta de pret in cele 30 de zile de la adjudecare? Executorul mai poate intocmi actul de adjudecare daca este suspendata provizoriu executarea silita ? Multumesc.
Răspuns la discuția Certicat grefa
Asa este, am specificat ca nu sunt parte in dosar, desi as avea un interes ca si adjudecatar. Din pacate legea romana ... nu e chiar f dreapta caci nu vad sa fie normal sa astepti 1 an pentru a se redacta hotararea pe cand procedul a durat 4 luni. Multumesc pentru raspuns.
Discuție Certicat grefa
Buna ziua, imi spuneti va rog daca eu ca si adjudecatar al unui imobil (avand un interes legitim, nu sunt parte in proces) pot cere un certificat de grefa ? S-a terminat procesul dar nu s-a redactat hotararea si au trecut 6 luni. Multumesc
Un imobil are trecut in CF
- in 2007 ipoteca in favoarea BCR, interdictie instrainare, inchiriere etc pt suma 1000.000 euro
- in 2013 Hotarare Judecatoreasca nr.... Se notează urmărirea silită imobiliară emisă in dosar de executare nr... în baza încheierii civile nr.... formulată de creditoarea BRD pentru recuperarea sumei de 50 000 euro.
- 2018 Se notează urmărirea silită imobiliară emisă in dosar de executare nr... în baza
încheierii civile nr. ...nr dos.... a Judecatoriei ...., formulată de creditoarea BCR pentru recuperarea sumei de 110.000 euro.
Am mai gasit o decizie dar nu e trecuta in CF in care scrie încuviinţare executare silită CONEXARE DOSARE EXECUTIONALE ( intre BCR si BRD) din 2018.

Acum BRD scoate la licitatie ap pentru recuperarea sumei de 50 000. De ce are dreptul sa il scoata la licitatie BRD, nici macar nu are ipoteca in CF ? Ce se intampla cu ipoteca de la BCR si cu banii cei ii datoreaza catre BCR ? Apartamentul nu valoreaza mai mult de 70. 000 euro. Adjudecatarul il preia liber de sarcini (adica fara ipoteci) ? Multumesc astept un raspùns de la dumneavoastra.
Multumesc pentru raspuns, pai din pacate cred ca legea nu e foarte clara, in cazul donatiilor, eu doar intreb ca nu am terminat dreptul si nu vreau sa raman fara multi bani ce trebuie sa ii platesc, Multumesc.
pai da, vreau sa platesc pretul la modul real, nici nu il cunosc pe cel care vinde sau rude de ai lui, dar ma intrebam daca se mai considera ca sunt de buna credinta ... stiind ca ii poate dezavntaja pe ceilalti frati .... caci la o eventuala mostenire e posibil sa ramana fara bunuri de impartit .... si ca nu cumva sa fie desfiintat actul de vanzare cumparare.
Multumesc pentru raspuns.
Da, de la fratele ce l-a primit prin donatie. (Nu e fratele meu, el mai are doi frati). Ma refeream ca daca mama lui moare peste un timp, daca ceilalti frati imi pot lua apartamentul. (in cazul in care cel ce a primit donatia nu are bani sa le dea celorlalti frati). Multumesc
imi spuneti va rog unde scrie ca intregirea rezervei succesoriale poate avea loc si prin echivalent banesc ? eu am gasit ca se face doar in natura. In conditiile in care cineva a primit un imobil prin donatie de la mama lui, mai are inca 2 frati. Daca cumpar apartamentul, dupa moartea mamei, fratii imi pot desfiinta contractul de vanzare cumparare ? Avand in vedere ca stiam ca mai sunt 2 frati in cazul in care la moartea mamei nu au atlceva nimic ce sa mosteneasca. Multumesc.