avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate Geo georgy

Activitate Geo georgy

Bună ziua.
Sunt angajata la o firma de 6 luni si am fost internata în spital 2 săptămâni ( concediu medical 13 zile ). După externare mai am 14 zile de concediu medical . Cei de la firma nu vor sa înregistreze concediul.

Cum pot motiva absentele?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Multumesc frumos !!

Cornel Vasile a scris:

La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, se mentioneaza in Codul Muncii. De aseemneea, munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Buna ziua Are dreptul angajatorul sa facă referat în care sa ma oblige sa ma duc suplimentar la munca ? Declar ca am program de la 8 la 1 ( 17 h) 1 zi acasa si una la munca . În total undeva la 221 h pe luna. E legal ?. Mulțumesc frunos ptr eventualele răspunsuri
Discuție Înșelătorie?
Buna ziua! În luna octombrie am închiriat un spațiu comercial , însă când am vrut să obțin avizul de funcționare am descoperit ca acest spatiu figurează ca si imobil iar primăria nu accepta . Trebuie neaparat făcută autorizatie de schimbare de destinație iar proprietarul nu vrea sa faca aceasta schimbare , are pretenția să fac eu aceasta modificare ! Problema e ca eu am investit in acel spațiu iar acum proprietarul nu răspunde la telefon! Ce trebuie sa fac sa imi recuperez banii pe care i.am investit acolo?Va rog ajuta.ti.ma! Multumesc !
Răspuns la discuția Salariu neplătit
Buna seara ! Pentru inceput voi face o sesizare la itm din județul unde are sediul social societatea , apoi voi apela la instanța pentru a.mi recupera salariul din perioada lucrată!
Buna ziua! În data de 15 .04.2019 m.am angajat la p societate iar după o săptămână mi.am dat demisia . Angajatorul nu mi.a plătit salariul ptr perioada muncita.Precizez ca am 55 de ore lucrate . Care sunt procedurile pentru a.mi recupera salariul pe perioada lucrată? Va multumesc
În ce condiții trebuie acordul vecinilor ?
Săptămâna trecută am deschis un SRL acum trebuie sa deschid un punct de lucru, imi poate spune cineva ce acte trebuie ptr deschiderea acestui punct de lucru.? Dar pentru autorizația de la primărie? Va multumesc !
Nu este la bloc! Este un spațiu comercial de 25 mp, iar ca vecini in dreapta este bar si in stanga e o casa locuibila!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Daca este LA BLOC DA!

Ptr deschiderea unui magazin alimentar trebuie aprobarea vecinilor? Va multumesc!