- mama a cerut 150 mii euro - a primit 60 mii euro
- tatal victimei a cerut 150 mii euro - a primit 60 mii euro
- fiica minora inca a victimei (desi omul era divortat din ani 90) a cerut 300 mii euro - a primit 70 mii euro
sunt si eu ingrijorat de o problema. am avut un accident mortal si in urma accidentului rudele decedatului au cerut daune morale/ materiale si o patrime din venitul meu ca pentru copilul minor.
legat de ultima cerere, intrebarea pe scurt este - poate judecatorul (judecatorii) sa decida acordarea unei parti din salariul meu pentru minor si eu sa fiu obligat sa dau aceasta suma din moment ce eram asigurat RCA si asigurarea a fost introdusa in proces pentru raspunderea civila?
personal dupa ce am citit destul de mult legat de acest subiect, consider ca cererea respectiva reprezinta tot daune materiale si trebuie platita de asigurator. Exista vreun caz in care pot fi obligat la aceasta plata.
mentionez ca la fond rudelor le-au fost acordate daune substantiale si cererea privind patrimea in cauza nu a fost luata in seama.
acum la recurs rudele insista desi in mod nejustificat din punctul meu de vedere.
o a doua intrebare ar fi legata de proces si este scurta:
ca procedura se poate sari direct de la fond la curtea de apel?
intreb asta pentru ca:
-fondul a trecut
-mai toata lumea a facut recurs
-recursul s-a judecat cu 3 judecatori - stiam ca doar la CA se face asa
-avocatul mia zis ca la urmatorul termen se va termina procesul si nu parea ca se refera doar la recurs.
Am si eu o problema cu plata impozitului. Am cumparat in primavara un teren si acum cand ma duc la primarie si vreau ca un cetatean de buna credinta sa platesc impozitul la respectivul teren functionarasul de acolo imi tot spune ca nu s-au inregistrat datele in calculator si ca sa revin mai tarziu, peste o luna doua trei dar cand ma duc acelasi raspuns.
Intrebarea mea e ce pot sa fac legal si sa nu platesc penalizari in caz ca trece inca un an si se intampla acelasi lucru. De cine apartin toate astea. Nu pot sa le solicit un rezolvare legala si sa fie obligati cumva de lege sa rezolve in nu stiu ce termen problema.
exista astfel de mentiuni in lege. Daca da cum procedez!?