avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa

sunt si eu ingrijorat de o problema. am avut un accident mortal si in urma accidentului rudele decedatului au cerut daune morale/ materiale si o patrime din venitul meu ca pentru copilul minor.

legat de ultima cerere, intrebarea pe scurt este - poate judecatorul (judecatorii) sa decida acordarea unei parti din salariul meu pentru minor si eu sa fiu obligat sa dau aceasta suma din moment ce eram asigurat RCA si asigurarea a fost introdusa in proces pentru raspunderea civila?

personal dupa ce am citit destul de mult legat de acest subiect, consider ca cererea respectiva reprezinta tot daune materiale si trebuie platita de asigurator. Exista vreun caz in care pot fi obligat la aceasta plata.

mentionez ca la fond rudelor le-au fost acordate daune substantiale si cererea privind patrimea in cauza nu a fost luata in seama.

acum la recurs rudele insista desi in mod nejustificat din punctul meu de vedere.

o a doua intrebare ar fi legata de proces si este scurta:
ca procedura se poate sari direct de la fond la curtea de apel?

intreb asta pentru ca:
-fondul a trecut
-mai toata lumea a facut recurs
-recursul s-a judecat cu 3 judecatori - stiam ca doar la CA se face asa
-avocatul mia zis ca la urmatorul termen se va termina procesul si nu parea ca se refera doar la recurs.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
onecloseby, utilizator
Cel mai recent răspuns: onecloseby , utilizator 09:40, 10 Decembrie 2011
nu imi poate raspunde nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca iliev_1987 iliev_1987 am facut un accident de circulatie si in urma lui a survenit moartea unei persoane. in urma procesului am primit sa platesc printre altele pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime myuriel myuriel Buna seara. As dori foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare care ne macina familia . Socrul meu a avut un accident rutier in care a fost ... (vezi toată discuția)
Raspunderea mostenitorilor se intinde si asupra bunurilor personale ce nu au legatura cu mostenirea? rclean rclean Am acceptat, impreuna cu sora mea, mostenirea in urma descesului parintilor. Tatal meu a avut un accident si a fost declarat vinovat,dupa indelungi ... (vezi toată discuția)