avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Ivanciu Daniel

Activitate Ivanciu Daniel

Bună ziua. În cadrul instituției noastre s-a semnat un CCMI. Din păcate angajatorul, împreună cu șefa de la HR și consilierul juridic refuză să acorde salariaților drepturi câștigate prin acest Contract Colectiv, cum ar fi: tichete de masă, tichete cadou, ajutor înmormântare, invocând lipsa banilor. Sindicatul nostru dorește să acționeze în judecată angajatorul. Credeți că vom avea vreo șansă să câștigăm?
Răspuns la discuția Recunoaștere atestat calificare
În CIM am avut și am an continuare funcția de paznic. Cu atestat de calificare tot necalificat am rămas.
Bună ziua. În lipsa secretarului instituției Consilierul Juridic a sustras din secretariat Registrul de Contracte, pentru a rupe câteva pagini din acesta. La revenirea secretarului, acesta sesizat lipsa paginilor rupte și a anunțat managerul, care la rândul lui nu anuțat poliția. Fapta este de natură penală sau se poate rezolva în cadrul Comisiei de Etică și Disciplină cum sugera managerul. Mulțumesc.
Bună ziua. Am fost obligați de instituție să urmăm cursuri de calificare de agent de securitate, cu o firmă agreată de aceasta. După obținerea atestatelor, acestea nu au mai fost recunoscute de angajator, fără A se încheie un act adițional la CIM. Conform Legii 333/2003 și HG 301/2012 funcțiile de paznic, portar, controlor acces, supraveghetor (forme necalificate) sunt asimilate funcției de agent de securitate (calificat). Care este temeiul legal pentru ca HR să recunoască această calificare impusă de legile în vigoare, și să fim remunerați conform noii funcții?
Buna ziua. Daca in CCMI este prevazuta acordarea unui ajutor de inmormantare, altul decat cel acordat de Casa de Pensii, angajatorul este obligat sa acorde acest ajutor, chiar daca sustine ca nu are fond de garantare de 5% din fondul de salarii? Multumesc.