tot dupa noua lege, beneficiez de stimulent de insertie daca sunt in concediu pt ingrijirea copilului 2 ani? ce se intampla daca marg la servici (la fostul loc de munca sau altul) si dupa o perioada nu mai pot merge? pierd stimulentul de insertie / indemnizatia ? se poate acorda somaj?
va multumesc
buna seara
in cazul in care un imobil a fost ipotecat in favoarea bancii si ulterior a fost vandut de catre aceasta in urma unei licitatii, si totodata exista restante la plata intretinerii (constituite inainte de ipotecare si vanzare), cine este obligat la plata acestora?
va multumesc
buna seara
daca sunt in concediu pt ingrijirea copilului din luna mai 2012, dupa noua lege mi se va recalcula indemnizatia? si daca da, trebuie duse alte adeverinte, etc la Asistenta sociala sau recalculeaza ei din oficiu?
va multumesc
Penalitatile pot depasi debitul? Si in cazul in care in contract este trecut un termen de plata si pe facturi alt termen,fara a exista vreo anexa la contract, care se ia in considerare? Dar procentul penalizarilor?
Va multumesc.
Buna ziua
Pragul de 45000 lei pt care se poate cere insolventa de catre un creditor poate fi compus din cv.facturi plus dobanzi aplicate facturilor neachitate? Sau penalizarile aplicate facturilor nu intra in aceasta suma?
Va multumesc
Buna seara
Am o problema legata de un leasing: in septembrie 2007 am luat o masina in leasing, in ianuarie 2009 ne-a fost luata pt neplata ratelor, am platiti taxe peste taxe, din nou avans in luna martie, s-a facut un alt contract (care inca nu ne-a venit) si acum vrem sa platim anticipat. In contractul din 2007 scrie ca se percepe un comision de 3% pt plata anticipata in primii doi ani. Am vorbit cu cei de la leasing si ne-au spus ca se poate sa platim,ca nu-stiu-cum vor trece ratele pe contractul vechi, azi am platit cam 90% din valoarea totala ramasa urmand sa achitam diferenta cand se vor emite facturile si amprimit adineaori un mail in care mi se spune ca nu se poate plati anticipat ca legea leasingului nu da voie sa se plateasca mai repede de 12 luni. Acum eu ce fac, chiar nu se poate? Eu vreau sa ma scap odata de chestia asta ca am platit destule penalizari. Cum sa procedez?
Va multumesc
pai ar fi mai bine daca ati citi cu atentie inainte de a raspunde... poate observati ca avem si de incasat de la firma in insolventa,nu numai de platit... adica, corect ar fi ca eu sa platesc suma pe care o am de plata si de incasat sa incasez la pastele cailor,nu?