Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua! Am un nepot care s-a trecut de pe numele de familie al tatalui pe numele de familie al mamei, cu trei ani inainte de a deceda tatal lui. In certificatul de nastere este recunoscut de tata. I-a purtat numele pana la varsta de 18 ani. Intrebarea mea este. Il mosteneste dupa deces? Este singurul copil, iar parintii sunt divortati de mult. In speranta unui raspuns,, multumesc anticipat''.
Casa fost a fratelui meu, ramasa mostenire de la parinti in urma decesului lor, care a decedat acum 7 ani, in urma unui accident de circulatie, si are o multime de mostenitori. Mai concret o sotie cu cununie, nedivortat cu care are 1 fata, ea la randul ei are 1 baiat cu un alt barbat, dar este trecut pe numele fratelui meu. Cati mostenitori sunt pana acum? Si mai are o fosta concubina cu care a trait vreo 12 ani ( care spune ca si ea este mostenitoare) cu care are 2 copii. Cati sunt mostenitori in realitate?
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Ce trebuie sa fac in continuare? Cum voi reusi?
Eu am facut cadastru la terenul meu, din cate stiu s-a facut si iesire din indiviziune. Acum ma intereseaza daca pot sa fac ceva pentru casa sa o trec pe numele meu, pentru ca am inteles ca se intereseaza o alta familie din sat sa ia casa, si cum sa o las sa o ia streinii, este munca parintilor mei.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua! Vreau sa stiu daca prin ,, Uzucapiune imobiliara'' se poate obtine o casa cu terenul aferent. Este vorba despre casa parinteasca, pe care la succesiunea facuta in urma decesului parintilor, a luat-o fratele meu si eu o parte de teren din curte. Nu am dat nici o declaratie, semnatura precum ca renunt la ea. Fratele meu a decedat acum 7 ani. Are 3 copii, niciunul nu vrea sa faca succesiune, se amna unul pe altul. Nu vor sa cheltuie bani. Acum imtrebarea mea este, pot sa o iau eu prin uzucapiune. Oricum de 7 ani eu ma ocup de ea. In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Da a avut un copil cu sotia cu care este cununat, inca doi copii cu o alta doamna in concubinaj, si mai este un copil al sotiei legitime dar cu un alt batbat, dar care din cate stiu este trecut pe numele decedatului.
Buna dimineata. Vreau sa stiu daca se poate cumpara un drept la succesiune inainte ca aceasta sa fie deschisa. Mai exact daca pot cumpara dreptul la succesiune al unei nepoate, si sa deschid eu succesiunea? Ei sunt 3-4 mostenitori si nu vor niciunul sa deschida succesiunea datorita cheltuielilor, dar toti vor bani.