avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Vreau sa stiu daca prin ,, Uzucapiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Vreau sa stiu daca prin ,, Uzucapiune imobiliara'' ...

Buna ziua! Vreau sa stiu daca prin ,, Uzucapiune imobiliara'' se poate obtine o casa cu terenul aferent. Este vorba despre casa parinteasca, pe care la succesiunea facuta in urma decesului parintilor, a luat-o fratele meu si eu o parte de teren din curte. Nu am dat nici o declaratie, semnatura precum ca renunt la ea. Fratele meu a decedat acum 7 ani. Are 3 copii, niciunul nu vrea sa faca succesiune, se amna unul pe altul. Nu vor sa cheltuie bani. Acum imtrebarea mea este, pot sa o iau eu prin uzucapiune. Oricum de 7 ani eu ma ocup de ea. In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:37, 7 Februarie 2021
Nu. Nepoții dvs trebuie să își dezbată succesiunea după tatăl lor și să facă partajul cu dvs.
Dacă nu vor, puteti deschide dvs o acțiune prin care să îi chemați în instanță pentru ieșirea din indiviziune.
Multumesc pentru raspuns.
Singura variantă este prin intermediu lnstantei o acțiune de ieșire din indiviziune.Cu cît lasati timpul să treacă mai mult cu atât mai complicat o sa fie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Eu am facut cadastru la terenul meu, din cate stiu s-a facut si iesire din indiviziune. Acum ma intereseaza daca pot sa fac ceva pentru casa sa o trec pe numele meu, pentru ca am inteles ca se intereseaza o alta familie din sat sa ia casa, si cum sa o las sa o ia streinii, este munca parintilor mei.
In acest caz, luati-o dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Partajarea bunurilor obtinute prin succesiune paulini_iolanda paulini_iolanda in urma decesului parintilor, am mostenit impreuna cu fratele meu, o casa si un teren si am facut succesiune comuna . intre timp, fratele meu , care are 3 ... (vezi toată discuția)
Copropietari pe casa parinteasca 60Marian 60Marian Buna ziua, Suntem 2 frati si mostenim 1 casa la tara cu terenul aferent , mostenire de la parintii nostri ( decedati ). Am acceptat mostenirea dar nu am iesit ... (vezi toată discuția)
Mostenire zdanut zdanut Daca poate cineva sa-mi dea un sfat. Este o problema de mostenire. Suntem o sora si un frate. Eu sunt necasatorita, Fratele este casatorit,are sotie si 2 ... (vezi toată discuția)