avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajarea bunurilor obtinute prin succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajarea bunurilor obtinute prin succesiune

in urma decesului parintilor, am mostenit impreuna cu fratele meu, o casa si un teren si am facut succesiune comuna . intre timp, fratele meu , care are 3 copii a decedat. nu am avut relatii de comunicare cu el si familia lui de 40 ani, nu stiu decat orasul in care traiesc. as vrea sa-mi vand partea mea de mostenire dar nu pot fara cosuccesionar ( presupun, fiii fratelui meu). cum pot rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: paulini_iolanda , utilizator 12:19, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Daca prin certificatul de mostenitor s-a facut si iesirea din indiviziune, nu aveti nevoie de prezenta comostenitorilor.
Daca nu, va trebui sa solicitati intai iesirea din indiviziune.
De principiu, formulati o cerere la Directia de evidenta persoanei din localitatea unde traiesc fii fratelui dumneavoastra si solicitati sa va transmita adresele lor.
In cerere treceti cat mai multe date atat despre ei cat si despre fratele decedat.
Dupa primirea acestor adrese formulati o cerere de iesire din indiviziune la judecatoria pe raza careia se afla terenul.
Daca nu veti reusi sa aflati datele de la evidenta informatizata a persoanei, formulati cererea si solicitati instantei emiterea acelei adrese. Instantei sigur i se raspunde.
Multa bafta,
av. Gabriel Klein Kiritescu
Prin certificatul de mostenitor in niciun caz nu se poate face partajul. Una este certificatul de mostenitor si cu totul altceva un act de partaj voluntar in urma deschideri succesiunii.

Dupa cele mentionate, partile se afla inca in indiviziune. Binenteles ca una dintre parti isi poate instraina cota sa parte indiviza, dar va fi greu de gasit un cumparator in aceste conditii.

Prin urmare, va trebui sa incercati sa aflati daca s-a deschis succesiunea in urma decesului fratelui dvs, cine sunt mostenitorii si adresele lor.Sa luati legatura cu acestia si - de comun acord - sa incercati sa vindeti imobilul.

Pt a face un partaj in instanta este destul de costisitor, cu taxa de timbru, onorariu avocat, expertize, dupa ce in prealabil ati trecut si pe la mediator.
Poate gasiti totusi un cumparator dispus sa cumpere partea dvs. Avantajul cumparatorului ar fi ca va plati jumatate din pretul pietei si va putea folosi o vreme toata proprietatea, pana vor dezbate copiii succesiunea dupa tatal lor, apoi aceia vor avea interes sa ceara iesirea din indiviziune.
Daca dvs credeti ca va intelegeti cu copiii, cautati-i , asteptati sa dezbata succesiunea dupa tatal lor, apoi vindeti impreuna.
am incercat ani de zile sa-i gasesesc, in zadar. bani de proces nu am - nu am niciun venit, ma intretine fiica mea. intelesesem ca este o posibilitate prin notariat, dar nu stiu mai mult. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat, cui ii platesc datoria? cristinabirche cristinabirche Buna ziua In urma iesirii din indiviziune s-a stabilit sa platesc o suma de bani(sulta) catre fratele meu care a decedat anterior deschiderii ... (vezi toată discuția)
Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)