avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copropietari pe casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copropietari pe casa parinteasca

Buna ziua,
Suntem 2 frati si mostenim 1 casa la tara cu terenul aferent , mostenire de la parintii nostri ( decedati ). Am acceptat mostenirea dar nu am iesit din indiviziune. In urma cu 3 ani fratele meu a demolat casa si a ridicat alta casa pe acel teren. Mentionez ca acest lucru a fost facut fara aprobarea autoritatilor si fara acordul meu.De cand a ridicat acea casa si pana in prezent eu nu am mai avut acces in ea.In primavara acestui an fratele meu a decedat si partea de mostenire revine celor 2 copii ai lui ( nepotii mei ) .Intrebarea este urmatoarea : Succesiunea pe care urmeaza sa o faca nepotii si sotia lui pentru bunurile obtinute de fratele meu in timpul vietii sunt conditionate de iesirea din indiviziune pentru terenul si casa de la tara ?
Cel mai recent răspuns: 60Marian , utilizator 20:20, 23 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, dar nu vor clarifica situația pana la final.
Ei vor dezbate succesiunea pentru cota tatălui lor, urmând să rămână în indiviziune cu dvs
Buna ziua,
Care e rezolvarea in cazul casei demolate ?
Dar a casei ridicate ?
Care sunt pasii de urmat ?

Multumesc frumos
Depinde cum figurează înregistrată la Primărie noua casa.
Dacă e pe rolul fratelui său al tatălui.

Care e situatia juridica a casei in cazul in care nu figureaza la Primarie pe rolul fratelui meu ( casa nou construita ) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare succesiune cu declaratie! marii_48 marii_48 Buna seara Am urmatoarea problema: Am o sentinta judecatoreasca definitiva prin care comisia locala e obligata sa ne puna in posesia terenului ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune la care nu vor sa participe toti mostenitorii casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti ce se poae face in urmatorea situatie. Bunicii din partea tatalui au decedat,ultimul acum 10 ani. Bunicii ... (vezi toată discuția)