avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare succesiune cu declaratie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare succesiune cu declaratie!

Buna seara
Am urmatoarea problema:
Am o sentinta judecatoreasca definitiva prin care comisia locala e obligata sa ne puna in posesia terenului forestier al bunicului meu.In instanta am facut dovada prin acte de filiatie ca suntem nepotii defunctului. Bunicul a avut 4 copii , 1in viata 3 decedati unul dintre decedati fiind tatal meu.De la unul dintre decedati bunicii au adoptat copilul in urma decesului acestuia. In sentinta se spune ca instanta obliga comisia locala la eliberarea titlului de proprietate in favoarea fiului care e in viata , in favoarea celor 2 nepoti ai fiilor decedati, si in favoarea nepotului infiat.
Pentru intocmirea documentatiei in afara de actele de proprietate ale bunicului , martori vecini care sa confirme ca in acel loc a avut bunicul padurea, primarul ne-a mai cerut certificat de mostenitor dupa decesul bunicului.
Am mers la notariat , am solicitat acest certificat , si notarul a constatat ca s-a tinut succesiunea in 1985 cand a murit bunicul , la masa succesorala figureaza doar casa si terenul din curtea casei si toti fratii au renuntat cu declaratie in favoarea nepotului adoptat de bunic.
Intrebarea mea este daca pot fi decazut din dreptul de mostenire asupra terenului forestier, si daca nu in baza carei legi il pot pretinde avand in vedere ca e si o hotarare judecatoreasca in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:09, 17 Octombrie 2012
Renuntarea se face pentru tot, nu pentru parte. Dezbatandu se succesiunea inseamna ca ceilalti descendenti au renuntat la tot deci si la alte bunuril care vor aparea ulterior in masa succesorala a bunicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
----dezbatere succesiune----- platinium platinium buna seara doamnelor,domnilor consultanti. saptamana trecuta am initiat un topic referitor la o succesiune. o sa integrez in citatul urmator \" La ... (vezi toată discuția)
Mai este posibila succesiunea ? lucian1956 lucian1956 Buna seara, Va rog sa-mi dati un raspuns in urmatoarea situatie: Este o familie cu doi copii. Tatal moare si urmeaza succesiunea. Cei doi copii participa la ... (vezi toată discuția)