avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este posibila succesiunea ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este posibila succesiunea ?

Buna seara,
Va rog sa-mi dati un raspuns in urmatoarea situatie:
Este o familie cu doi copii. Tatal moare si urmeaza succesiunea. Cei doi copii participa la succesiune si renunta la tot ce le revenea in favoarea mamei.
Moare si unul dintre copii. Mama beneficiaza de ajutorul copilului ramas in viata (ajutor material, - bani, alimente, facturi si tot ce este nevoie). Intre timp mama se imbolnaveste (probleme psihice destul de grave). Nepotul dupa fiul decedat o declara iresposabila (este urmata toata procedura legala) si este numit reprezentant legal al bunicii.
Intrebare:
In cazul decesului bunicii (respectiv mamei), la succesiune participa fiul ramas in viata si nepotul sau acesta (nepotul, ca reprezentant legal, poate sa faca ce vrea toate bunurile care fac parte din masa succesorala) ?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:37, 29 Iunie 2013
La decesul bunicii mostenesc fiul acesteia si nepotul de fiu predecedat. Nepotul nu poate dispune de bunuri nici cat traieste bunica nici dupa decesul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Buna seara!!! am si eu o intrebare ! am fost 2 frati de acelasi ... Fddflo90 Fddflo90 Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati de acelasi nume de o mama si de un tata din acceasi casatorie…insa mama in 1997 a murit si fratele meu ... (vezi toată discuția)