avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati de acelasi ...

Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati de acelasi nume de o mama si de un tata din acceasi casatorie…insa mama in 1997 a murit si fratele meu mai mare a fost infiat de bunic(adica tatal mamei mele biologice)
Bunicul a decedat de curand si succesiunea nu a fost facuta inca pentru nimeni din familie
Precizez ca suntem decat doi frati ,respectiv Vilciu si Ilie(infiatul) ,eu fiind acum singurul copil ramas al mamei mai am dreptul la mostenirea din partea bunicului,voi putea beneficia de ceva sau infiatului ii revin toate drepturile asupra mostenirii bunicului purtandui acelasi nume
Va rog frumos sa mi raspunde-ti!!!
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
Fddflo90, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:43, 9 Ianuarie 2023
Pe bunic îl mostenesc cei doi copii legali și săi: mama și fratele dvs adoptat.
Mai departe, pe mama o moșteniți dvs, ca unic fiu.
Pe bunic îl moștenesc:
- fiul în viață (fiul adoptat) - care primește jumătate din moștenire
- și dvs. in calitate de nepot de fiică predecedată. Dvs. veniți la moștenirea bunicului prin reprezentare (prin reprezentarea mamei dvs. decedată înaintea bunicului) și primiți cealaltă jumătate din moștenirea bunicului, adică partea care ce s-ar fi cuvenit mamei dvs. dacă ea ar mai fi trăit la data decesului bunicului.

Este moștenire prin reprezentare, nu prin retransmitere (nu e cu "mai departe", cum s-a scris mai sus). Este important să facem distincția, mai ales într-o speță ca aceasta.

A! Și nu are importanță cum vă cheamă. Este importantă filiația. Interesează calitatea dvs. de nepot de la fiică predecedată a defunctului bunic, iar nu numele pe care îl purtați.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)