avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la succesiune

Buna dimineata. Vreau sa stiu daca se poate cumpara un drept la succesiune inainte ca aceasta sa fie deschisa. Mai exact daca pot cumpara dreptul la succesiune al unei nepoate, si sa deschid eu succesiunea? Ei sunt 3-4 mostenitori si nu vor niciunul sa deschida succesiunea datorita cheltuielilor, dar toti vor bani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:57, 10 Iulie 2020
Bună ziua, se poate face o renunțare la moștenire în favoarea dumneavoastră , dar se poate cumpăra și cota de moștenire a nepoatei dacă s-a deschis deja succesiunea.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
Avocat Popescu Radu Cătălin, Avocat
succesiunea e deschisa deja prin moartea celui de a carui mostenire e vorba.
Puteti cumpara drepturile succesorale ale nepoatei si apoi sa va intelegeti cu restul t dezbaterea succesiunii la notar daca exista intelegere sau in instanta, daca nu.
Nepoata nu poate renunta la mostenire in favoare dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)