Am cumparat o casa de la o firma de investitii, firma care la randul ei a cumparat-o de la un lichidator in urma cu aprox. 10 ani.
Casa de atunci nu a fost locuita si a fost debransata de la utilitati.
Acum, inaintand procedurile de rebransare, am aflat ca strada la care are iesire casa este strada privata, proprietate a fostului dezvoltator(o persoana fizica ce a construit mai multe case si pe care le-a vandut in anii 2007-2008).
El sustine ca primul proprietar(cel dinaintea bancii) avea niste datorii la apa-canalizare la el, si pentru a ma putea bransa ar trebui ca eu sa achit datoriile respective, a spus ca a inaintat bancii niste documente, pe care nu intelege de ce banca nu i le-a luat in considerare.
Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac dpdv legal pentru a ma putea bransa?
Din ce cunosc el trebuia sa se inscrie la masa credala si sa isi recupereze datoriile de la lichidator, in limita disponibilului.
Intentionez sa particip la o licitatie organizata de ANAF. Obiectul licitatiei este o casa cu s.u. de 183 mp ridicata in 2006, evaluata la 375.000 lei si scoasa la al doilea termen la pretul 281.250 lei.
Mentionez ca persoana executata silit este persoana fizica.
Intrebarea mea este, se aplica TVA?
Multumesc anticipat
Later edit: Am intrebat persoana care se ocupa de licitatia respectiva dar nu m-a lamurit.
Multumesc pentru raspuns.
Am facut o cerere de executare silita acum o luna la executor si am urmarit raspunsul instantei pe portal.just.ro, raspunsul este: "Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de creditorul (numele meu)" si "Incuviinteaza executarea silita in baza titlului executoriu reprezentat de actul de adjudecare".
Ce ar trebui sa fac in continuare?
Cine va fi executat silit, proprietarul sau chiriasul (pe cel din urma nici nu stiu cum il cheama)?
Ce se va intampla cu restantele de la utilitatile apartamentului?
Buna seara,
Am citit pe internet discutii despre evacuari dar nimic care sa se potriveasca situatiei mele.
Am cumparat la licitatie un apartament acum aprox. 3 luni (timp in care l-am intabulat, am platit taxele la primarie). In apartament, din cate am inteles, sta o familie care locuieste acolo in urma unei intelegeri verbale cu fostii proprietari (executorul mi-a spus ca nu exista niciun contract de inchiriere inregistrat).
Intrebarea mea este: cum pot intra in posesia apartamentului, care sunt variantele daca nu vrea sa plece de buna voie?