avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate stresmaxim

Activitate stresmaxim

Multumesc pentru raspuns. Problema este ca nu am primit actul aditional desi m-am dus sa-l cer. Nu stiu daca l-a primit cineva la banca cu care ma lupt eu. Am facut cerere sa mi-l dea si am obtinut numar de inregistrare. Dar numarul ala de inregistrare nu ma incalzeste cu nimic. De fapt, am prmit o copie de pe cererea mea cu un numar de inregistrare tot copie.
Acum, nu stiu ce sa mai fac si daca banca este de rea credinta degeaba am eu o copie dupa o cerere inregistrata. Daca nu este semnata si stampilata in original.... n-am ce face.
Sa zicem ca eu urmez sfaturile insirate acolo pe care le-am mai gasit si pe alte site-uri. Ma duc inapoi la banca si ce fac? Ma cert cu o functionara care o tine una si buna ca nu am dreptate? Discut chestii de drept cu o inculta care vrea musai sa o tina pe a ei? Cu ce ma aleg? Pana la urma ma pot trezi ca ma ia bodyguard-ul bancii de o manutza si ma azvarle afara. Daca banca nu respecta legea eu ce sa fac? Sa sun la politie? Vax!
Mi s-a mai intamplat sa nu primesc banii de la banca si sa fiu data afara pe motiv ca femeii de la ghiseu i s-a parut ca am fost prea nervoasa.
degeaba te duci sa nu te certi. Nu ai cum. Cum ai zis OUG 50 cum altceva nu vor decat sa te dea afara.
OUG imi da dreptul sa refuz semnarea actului aditional.
OUG spune ca asa cum am eu de plata acum este ilegal de la 20 septembrie 2010.
Va rog mult, un avocat care stie raspunsul poate sa ma ajute?
Nu mi-e frica de baza lor de date in care voi figura ca rau-platnic. Nu ma intereseaza asta.
Vreau sa stiu numai daca poate banca legal sa imi faca ceva..... ma refer la ipoteca.
O intrebare foarte simpla: ;)

Cand voi primi actul aditional se vor intampla urmatoarele:

Eu refuz in scris sa semnez actul aditional pe care vor sa-l faca ei astfel incat sa isi pastreze dobanda nejustificat de mare. Ei totusi ignora refuzul meu si imi percep aceeasi dobanda. Eu nu platesc. Ce se poate intampla din punct de vedere legal? Ma pot executa silit?Se pot atinge de casa mea cu care am girat?

Am credit cu ipoteca cu dobanda 1.5% marja fixa in contract + 8.9% dobanda discretionala a bancii.
Este ilegal ce fac ei.

Aveti aici un articol care pe mine m-a ajutat:
[ link extern ]

Trebuie sa sesizati ANPC-ul. Legea este in vigoare si dumneavoastra beneficiati de ea fara act aditional.
Merci pentru raspuns.... si eu voi face la fel asa ca mai astept putin poate ca or sa faca ceva sa-si pastreze clientii.
Oricum, la alta banca am gasit o solutie de refinantare care imi reduce rata cu 160 euro pe luna.
avocatPetre a scris:

a fost clara exprimarea dvs, dar mai bine vorbiti la banca.. sa nu aveti surprize

La banca vorbeste degeaba. Bancile nu spun nimic, nu dau nicio informatie. Eu am incercat pe toate canalele (scrisori, telefoane, la ghiseu...) sa obtin niste lamuriri dar ma lovesc numai de ziduri. Nimeni nu spune nimic. Este o OMERTA perfecta.
Banuiesc ca ma incadrez la subiectul acesta...
Eu, din cate am inteles, bancile or sa traga de timp pana in alea 90 zile ca sa incaseze ratele asa cum sunt acum.
Ce nu inteleg eu este unde in lege se precizeaza ca bancile vor fi obligate sa micsoreze dobanzile?
De exemplu eu am un credit la o banca (cine nu stie despre ce banca este vorba sa imi lase un mesaj privat si ii voi lamuri) cu dobanda variabila dar nu este raportata la EURIBOR ci la o chestie care se numeste "dobanda variabila de referinta a bancii respective" care este de 8.9%.
Cand cititi "variabila" va rog frumos sa cititi "crescatoare" ca de scazut nu a scazut niciodata.X-(
In fine... procentul asta este cam mare si nu s-a mai schimbat de pe vremea de cand era EURIBORUL 5%. Si acum e mult mai mic. Plus ca nu apare nicaieri un calcul... nu spune nimeni cum se calculeaza acest 8.9%.
Eu am gasit sa fac o refinantare la alta banca si dobanda este intr-adevar mai mica dar intrebarea este urmatoarea:

Legea aceasta va obliga banca sa aduca acel 8.9% la un nivel mai compatibil cu piata? Sa fac refinantarea la alta banca sau sa mai astept?

P.S. Bineinteles ca de la acea banca nu am nicio informatie, nu pot sa aflu nimic. Ei se fac ca ploua.
Buna ziua,

in situatia creditului de mai sus sunt si eu si inteleg perfect situatia doamnei (aceeasi Banca, acelasi tip de credit, aceeasi rata). Exact aceleasi raspunsuri le-am primit si eu si exact de acelasi zid m-am lovit.
Totusi nu inteleg prea bine raspunsurile. Va rog mult sa-mi explicati si mie un pic:
pe ce temei sa sesizez OPC-ul?
si de ce ar fi acel contract o inselaciune?

Răspuns la discuția 30%
Tocmai de aceea am intrebat, pentru ca nu ma iau dupa zvonuri dar cand ma intereseaza subiectul, le verific daca am posibilitatea.
Cine mi-a spus a auzit la TV. Eu nu ma mai uit de mult la niciun post de televiziune pentru ca 99% din informatii sunt fie minciuni sfruntate, fie exagerari. Totusi, exista si 1% posibilitatea ca un zvon sa se confirme. Si daca este tocmai asta ar fi chiar rau pentru multa lume.
Răspuns la discuția 30%
Multumesc pentru raspuns.
Dupa cum spuneam am auzit un zvon care speram sa nu fie adevarat.