avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz rambursare anticip credit fara comision
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz rambursare anticip credit fara comision

Banca la care eu am creditul ipotecar cu dobanda variabila mi-a refuzat luni rambursarea anticipata fara comision invocand articolul 95 aliniatul 1 din ordonanta numarul 50 din acest an. Ei sustin ca doar dupa semnarea actului aditional (pentru care au un termen de maxim 90 de zile) pot sa-mi faca rambursarea anticipata (partiala) fara comision. De asemenea ei interpreteaza ca doar creditele noi intra sub incidenta legii, cele vechi doar dupa semnarea actului aditional.
Am facut plangere si raspunsul imi vine in max 30 zile. Probabil vor taragana pana la maxim raspunsul.
ANPC spune sa astept raspunsul bancii dupa care sa ma duc cu plangerea la ei fiindca motivul invocat nu este legal.
Ma gandesc ca inclusiv avand o rezolutie de la ANPC banca poate sa nu o respecte (oare?).
Ma gandesc sa ii actionez in instanta.
Pot cere inclusiv despagubiri pentru timpul pierdut?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: stresmaxim , utilizator 14:08, 25 Iunie 2010
Cred ca se va rezolva, totusi, pe cale amiabila.
Puteti sesiza si BNR-ul pentru nerespectarea Reglementarilor legale in vigoare de catre respectiva Banca.

Este ilegal ce fac ei.

Aveti aici un articol care pe mine m-a ajutat:
[ link extern ]

Trebuie sa sesizati ANPC-ul. Legea este in vigoare si dumneavoastra beneficiati de ea fara act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare tip dobanda (variabila/fixa) prin efectul legii owlman owlman Buna ziua, Am un contract de credit pentru nevoi personale, fara ipoteca, incheiat in 2007. Intrucat la momentul acela inca nu aparuse OUG 174/2008, care sa ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision risc fix imih imih am un credit personal cu rate lunare fixe in RON exista un comision de risc FIX care a fost inclus in suma de rambursat la momentul initial (adica am luat x ... (vezi toată discuția)