avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Beta

Activitate Beta

Răspuns la discuția COSTURI SI TAXE ONRC
Suspendarea firmei costa mai putin decat cesionarea partilor sociale.
Răspuns la discuția solicitare acte ONRC
Se elibereaza in 2 zile.
Răspuns la discuția Termen de judecata punct de lucru
Se pare ca la Bucuresti judecatorii si-au normat activitatea, astfel ca se semneaza numai 100 de mentiuni/zi si 50 de constituiri/zi. Eu am termen de judecata 03 martie 2010, dar vad ca au ajuns cu termenele in aprilie 2010. #-o
:offtopic:
Uff, Legalpro, cata agitatie pt nimic. Raspunsul meu era pentru initiatorul topicului, chiar daca am citat din raspunsul tau. Oricum, apreciez ca ai un standard foarte ridicat daca o mica "corectura" sau "iluminare" o consideri asa o mare ofensa.
Peace :)
legalpro a scris:

La dosar veti mai atasa Cerere, Hotararea AGA, in 2 exemplare, contorul de cuvinte, Actul Constitutiv actualizat, procura sau imputernicire avocatiala, copia CI a imputernicitului, conform cu originalul. Daca sunteti asociat, nu aveti nevoie decat de CI in original. Prezentati o copie dupa CI, numai daca aceasta a fost eliberata dupa data cand ati depus ultima mentiune la ONRC. Atentie, dupa Declaratia Model 3 trebuie sa faceti 5 copi.

Avand in vedere ca respectivul cod caen exista deja in lista activitatilor secundare ale societatii, pentru autorizarea acelui cod se depune cererea de inregistrare (bifat punctul 4.5), declaratia model 3 si certificatul constatator pentru respectivul punct de lucru. Eu asa am procedat de nenumerate ori si am avut succes. Nu vad necesitatea Hotararii AGA si a actului constitutiv actualizat in aceasta situatie.
Bafta.
Răspuns la discuția Concediere angajat
Intervin in acest topic pentru ca am o situatie similara, pentru care s-a dispus cercetarea disciplinara. Problema mea este ca salariatul nu s-a mai prezentat la serviciu (deci nu-i pot inmana convocarea), iar la ultima adresa pe care ne-a comunicat-o stiu sigur ca nu mai locuieste, deci nu va putea semna confirmarea de primire a convocarii. Ori, in conditiile in care el nu va avea cunostinta de cercetarea disciplinara pe care a demarat-o societatea si nu se va prezenta, din necunostinta de cauza, la data prevazuta in convocare, pot dispune sanctionarea acestuia (desfacerea CIM) fara efectuarea cercetarii disciplinare??
Multumesc anticipat.
Depinde de clauzele contractului de inchiriere... daca va este permisa cesiunea sau nu, si in conditii va este permisa.
Legea nr. 31/1990
CAPITOLUL VI: Societăţile cu răspundere limitată
Art. 191
(1)Hotărârile asociaţilor se iau în adunarea generală.
(2)Prin actul constitutiv se va putea stabili că votarea se poate face şi prin corespondenţă.
Art. 192
(1)Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaţilor şi a părţilor sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel.
(2)Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.
Art. 193
(1)Fiecare parte socială dă dreptul la un vot.
(2)Un asociat nu poate exercita dreptul său de vot în deliberările adunărilor asociaţilor referitoare la aporturile sale în natură sau la actele juridice încheiate între ele şi societate.
(3)Dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorităţii cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociaţi şi partea din capitalul social reprezentată de asociaţii prezenţi.
Art. 194
(1)Adunarea asociaţilor are următoarele obligaţii principale:(1) Adunarea generală a asociaţilor are următoarele obligaţii principale:
a)să aprobe situaţia financiară anuală şi să stabilească repartizarea profitului net;
b)să desemneze administratorii şi cenzorii sau, după caz, auditorii interni, să îi revoce şi să le dea descărcare de activitate, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
c)să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;
d)să modifice actul constitutiv.
(2)În acest din urmă caz, dacă în actul constitutiv se prevede dreptul de retragere a asociatului pentru că nu este de acord cu modificările aduse acestuia, se aplică dispoziţiile art. 224 şi 225.
Răspuns la discuția REGULAMENT CONCURS PT SITE
Verificati daca intra sub incidenta OG 9/2000, art. 48-54 si depuneti un exemplar la Ministerul Finantelor Publice - Directia Generala Management al Domeniilor Reglementate Specific.
Răspuns la discuția "Greva magistratilor"
Art. 36 din Legea 85/2006
De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor.