avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale "Greva magistratilor"
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

"Greva magistratilor"

In aceasta perioada nu se judeca. Daca insa datorita acestui fapt, o societate comerciala care are deschisa o cerere privind insolventa este executata de catre o alta societate poate cere suspendarea executarii pe motiv ca pe rol exista o astfel de cerere? Daca s-ar fi judecat aceasta societate ar fi beneficiat de protectia legii 85/2006 si nu ar fi fost executata. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: ADRIANA PRICOPE , Avocat 15:23, 22 Septembrie 2009
intr-adevar in aceasta perioada nu se judeca, nu are rost sa comentam cauza. in dosarele aflate pe rol se dau noi termene, fara a se face noi acte de procedura. din cite am inteles sinteti implicat intr-un dosar de insolventa a unei societati comerciale. executarea debitorului se face dupa ce hotarirea data este definitiva si tabelul creditorilor devine definitiv. pina cind creantele creditorilor nu sint clare, adica certe lichide si exigibile, acestia nu pot declansa executarea debitorului. asteptati un nou termen de judecata....
Trebuie sa fac o mentiune. Procedura insolventei nu a fost deschisa. Exista doar cererea creditorului pentru care s-a dat un nou termen. Totodata exista si un dosar de executare si creditorul respectiv (altul decat cel care a introdus cererea de insolventa) doreste sa ridice un bun mobil (utilaj). Pot cere suspendarea executarii pe motiv ca exista o cerere de intrare in insolventa pe rol?
Art. 36 din Legea 85/2006
De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor.
valeriugreceanu a scris:

Pot cere suspendarea executarii pe motiv ca exista o cerere de intrare in insolventa pe rol?


raspunsul este NU, deoarece suspendarea opereaza de la data deschiderii procedurii

de fapt Dvs. puteti cere, dar cel mai probabil cererea nu va fi admisa, dar mai castigati putin timp...si poate intre timp se deschide procedura!
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
ADRIANA PRICOPE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)
Suspendare actiune dacmoto dacmoto Buna seara, As dori sa stiu daca se aplica art 36 din L85/2006 si in cazul unei cereri de investire cu formula executorie a unui BO. Debitoarea are calitate ... (vezi toată discuția)