avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... suspendare actiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

suspendare actiune

Buna seara,
As dori sa stiu daca se aplica art 36 din L85/2006 si in cazul unei cereri de investire cu formula executorie a unui BO. Debitoarea are calitate de parata. Se suspenda aceasta actiune?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:59, 29 Ianuarie 2010
art 36 din lege 85/2006 se aplica in cazul in care impotriva debitorului s-a deschis procedura insolventei.
"Art. 36. - De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor."
S-a deschis procedura. Debitorea are calitate de parata in dosarul de investire cu formula executorie. Deci, se suspenda aceasta actiune( de investire)?
Avand in vedere ca sa deschis procedura , depuneti la dosarul respectiv o cerere de admitere a creantei dvs in tabelul creditorilor.
Art 36 se aplica si in consecinta sentinta care se va da in cererea de investire cu formula executorie a BO nu va va fi de nici un folos deoarece nu o veti putea pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Ex. silita in insolventa fany22 fany22 Buna, Am primit bo in alb, drept garantie pt. plata. Nu mi s-a facut plata, si avand niste bo deja refuzate si investite, le-am pus in executare pe ... (vezi toată discuția)