Mulțumesc pentru răspuns, noi suntem interesate doar de activitatea de consultanta în achiziții, nu neapărat una juridica în sensul larg. Pe acest subiect al consultantei, credeți ca ar putea exista o activitate?
Buna ziua,
Suntem doua persoane absolvente cu licenta ale facultatii de drept , cu experienta ca si consilieri juridici , 2 ani jumatate si 6 ani, si am dori sa deschidem un srl etc., ca si obiect de activitate consultanta juridica specializata in domeniul achizitiilor. Stie cineva care sunt condiitiile necesare , se impune a fi avocat sau consilier juridic inscris in colegiul consilierilor juridici? Care este forma juridica pentru infiintarea unei astfel de activitati? Multumesc!
Buna ziua,
Intr-o actiune in pretentii, pentru plata unei facturi restante, ca urmare a incheierii unui contract de prestari servicii de dirigentie cu o UAT , s-a introdus o cerere de chemare in judecata la instanta civila , si s-a pronuntat o sentinta care a fost atacata cu apel , de catre parata. In apel a adus in discutie exceptia necompetentei instanteti civile , invocand legea achizitiilor , respectiv sectia civila a tribunalului.
Se poate invoca exceptia necompetentei in apel , in conditiile in care in prima instanta nu a fost adusa in discutie? Multumesc!
Intr-o procedura de achizitie, am fost declarati castigatori iar cei de pe locul 2 au facut contestatie la CNSC , intrucat nu li s-a dat posibilitatea de catre Autoritate sa ne studieze propunerea tehnica fiind declarata de noi CONFIDENTALA ,motivand ca vor sa o studieze pentru a putea sa isi fundamenteze contestatia. CNSC ul ne-a cerut sa motivam cu probe confidentialitatea. Am facut cerere de interventie in acest sens , ulterior constantand ca CNSC ul le-a dat dreptul sa studieze si Propunerea tehnica. Dupa studiere, acestea au venit cu concluzii scrise la contestatie, practic cu contestatia propriu zisa cu alte capete de cerere diferita de cele initiale, in afara termenului prevazut in legea 101/2016,(5 zile de la momentul lunarii la cunostinta a documentului vatamator respectiv raportul procedurii).
Intrebarea este daca se pot depune ulterior completari la contestatia initiala chiar daca schimba cu totul cererea initiala, si chiar daca nu este respectat termenul de 5 zile?
Buna ziua, Care este formula de ajustare a pretului pentru un contract prestare servicii de supervizare prin actualizare conform Instructiunii 2/2018 pentru art.7 alin.2 lit. g -suplimentarea duratei peste cea stabilita initial din motive ce nu tin de prestator.
Buna ziua, care sunt avantajele si dezavantajele unei asigurari de tip BOND (cu referire la garantie de participare licitatie si garantie de buna executie ) fata de politele obisnuite, eventual scrisorile bancare.
Buna ziua, care sunt avantajele si dezavantajele unei asigurari de tip BOND (cu referire la garantie de participare licitatie si garantie de buna executie ) fata de politele obisnuite, eventual scrisorile bancare.
Buna ziua, am depus o actiune in pretentii( nu s-a platit ultima factura de catre Beneficiar intrun contract de prestari servicii), pentru motivarea in drept sunt suficiente urmatoarele?
- art. 1266 si 1267, art.1170, art.1350, art.1531 din Codul Civil
- art.94 lit k, art, 148-151, art.192, art.195, art. 197 CPC
Mai trebuire completat cu ceva?