avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate carmenliliana

Activitate carmenliliana

Pe un teren denivelat sunt mai multe proprietati, inclusiv o parte dintr-un cimitir.
Zona joasa a acelui teren acumuleaza frecvent apa (se transforma intr-o balta).
Unul dintre proprietari s-a apucat - in ultimul timp - sa-si niveleze terenul la inaltimea maxima, evident umpland partea de groapa care-i revenea cu pamant. Zeci de masini cu pamant au umplut si continua sa umple groapa cu pamant, strict pe o singura proprietate. Intrebare : cine avizeaza asa ceva ?
Toti ceilalti vecini si proprietari au acum - in fundul gradinilor lor - un mal de pamant de aproape 10 m inaltime. E normal asa ceva ? Cine da avize pentru asa ceva si unde/cum s-ar putea verifica daca aceste avize exista ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli paza
Va multumesc pentru raspuns.
Merg insa mai departe.
Cine are dreptul - in cadrul unei Asociatii de proprietari - de a impune clauzele unui contract / sau de a schimba clauzele unui contract ? Ma intereseaza daca - legal :
1. Trebuie organizata o Adunare Generala ;
2. Trebuie supus la vot.
3. Trebuie intocmit Proces Verbal contrasemnat de catre toti proprietarii (sau numai de catre cei prezenti ?!)
Clauzele pot depasi - legal - principiile formulate de normele metodologice citate de catre dumneavoastra ?
Repet : multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Cheltuieli paza
1. Evident ca a fost constituita o asociatie de proprietari. S-a votat. 10 au vrut fara paza, 13 au vrut cu paza. Asta s-a intamplat acum 2 ani. De atunci am platit 60 milioane repartizate pe cota parte indiviza.
2. Acum 12 dintre cei care au apartamente cu suprafete mari au decis ca trebuie sa schimbe maniera de distributie a cheltuielilor. Anume : suma totala impartita egal pe numar de apartamente. Din punctul meu de vedere cheltuiala comuna sare - de la 2 milioane vechi - la 5 milioane vechi - fara sa-mi doresc asa ceva.
Ma refer la cheltuiala comuna. Pentru servicii particulare : gaze, lumina, apa - totul este platit si contorizat in nume propriu.
3. De asemenea - la cheltuiala comuna apar sume absurde de tipul : consum de 2.000 m cubi pentru apa comun. Repet : fiecare apartament este contorizat si la subsol - unde sunt garajele - nu este nici o spalatorie. Spalatoria de masini este vis-a-vis. Pe factura comuna au aparut in mod repetat mii de metri de cubi de apa.. si multe altele.
4. Ma reintorc, deoarece nu probleme mele particulare reprezinta subiectul pus in discutie. Ma intereseaza daca / cand / cum / o anume majoritate ma poate obliga la o cheltuiala mare, cu care eu nu sunt de acord.
In continuare, astept punctul de vedere al avocatilor care se ocupa de dreptul civil si o trimitere la un text de lege.
Multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli paza
Stimate domnule avocat,
Multumesc pentru bunavointa unui raspuns.
Situatia mea concreta este urmatoarea. M-am dus la un Targ de case cu intentia de a cumpara pentru fii-mea un apartament de 2 camere aproape de mine. Am semnat un contract (apartament de 2 camere, 64 mp, bucatarie sub 7 mp, baie sub 4 mp, bloc de 4 etaje), mi-am platit toate obligatiile, am devenit proprietara, am amenajat apartamentul (faianta, gresie, etc.) fara sa stiu ca in acel bloc aveau drept de viata numai cei care trebuiau paziti, intampinati.. de portari, bodyguarzi, etc.
Este vorba de un bloc de 4 nivele, cu subsol in care sunt garaje, o singura scara, 22 apartamente, un duplex ( 4 + jumatate din etajul 5) si atat.
In acest nenorocit de bloc, copilul meu (pentru care am cumparat apartamentul si pentru care l-am aranjat) n-a locuit niciodata. De la bun inceput totul s-a transformat intr-un scandal. Deoarece :
- n-am inteles de ce eu - care nu m-am angajat niciodata prin contract la asa ceva - NU am fost prevenita ca ma asteapta faptul ca trebuie sa platesc protectie si paza de 60 milioane vechi pe luna.
E un bloc. Obisnuit, din punctul meu de vedere. Suprafetele sunt minime (inclusuv in raport cu normele lui Ceausescu ; chiar si in blocul "ceasist" aveam o baie de 4 mp ; aici baia e mai mica). Nu-mi trebuie paza. Nu-mi trebuie protectie.
Blocul asta e o nebunie. 11 oameni sunt ca mine (adica normali / zic eu). Alti 11 au probleme de securitate (nu e treaba mea de ce). Important e faptul ca vreme de aproape 2 ani am platit cota parte din cele 60 milioane, fara sa-mi doresc asa ceva. Acum cei "bogati" doresc ca suma corespunzatoare acestei "binefaceri" sa se imparta egal pe numar de apartamente. Adica eu, cu 64 mp sa platesc pentru paza cat unul cu 240 mp.
Eu nu accept asa ceva. Mi se pare absurd. Am nevoie de informatii (legi, decrete, inclusiv nume de avocati) la care sa apelez pentru a rezolva aceasta situatie absurda.
P.S. Nici macar nu locuiesc in acel apartament. Fiica mea si-a luat campii si a preferat sa locuiasca cu chirie. O costa chiria in Unirii cat cheltuiala comuna in acest bloc nenorocit.
Multumesc pentru orice fel de raspuns.
Inclusiv acele raspunsuri care semnaleaza faptul ca legislatia noastra are lacune.
Răspuns la discuția Cheltuieli paza
1. Contractul este semnat cu firma Carpat Guard. Suma platita este fixa lunar, dar - din cate am inteles si eu (pentru ca nu am vazut contractul) fisa de sarcini a postului nu este inca definitivata.
2. E vorba despre un bloc relativ nou, cu o singura scara, 22 apartamente.
3. Pana acum (vreme de 2 ani) s-a platit dupa cota parte indiviza (conform HG 1588/2007). Acum cei care au apartamente mari (de 240 mp) vor sa impuna plata egala pe apartament. Adica eu, care am 64 mp (si de fapt nici nu doresc acest serviciu) urmeaza sa platesc cat cel care are duplex, ceea ce mi se pare anormal.
Asa numita votare a acestei idei (prin corespondenta mail) a condus la un vot de tipul : - 11 pentru plata cota parte indiviza ; 11 pentru plata egala pe apartament ("bogatii" vor sa-si pastreze standingul pe seama "saracilor" !!).
In fapt ma intereseaza daca plata pazei (asimilata platii portarului, administratorului, etc.) este legiferata sau nu.
Multumesc.
Discuție Cheltuieli paza
Doresc sa stiu care este modalitatea legala de a stabili repartizarea cheltuielilor cu paza si protectia in cadrul unei Asociatii de proprietari.
1. Ca locatar al unui bloc cu apartamente noi proprietate personala sunt obligata sa devin membru al Asociatiei de Proprietari ? Daca nu vreau asa ceva : ce drepturi si ce obligatii personale am ?
2. Asociatia de Proprietari doreste sa plateasca firma de protectie si paza, sa monteze camere video de supraveghere si nu stiu cati portari. Sunt obligata sa platesc pentru astfel de servicii de care nu am nevoie ?