Hotararea de consiliul local se aplica pentru viitor , de la data aducerii la cunostinta publica prin afisare la sediul Primariei sau pe pagina de internet a institutiei , NU retroactiv .Depuneti o cerere la Primaria localității , la care atasati copie a actului de identitate din care sa reiasa domiciliul la care locuiti , iar in cazul unui raspuns negativ trebuie sa dati autoritatea locala in judecata .
Nu sunt de specialitate . Faptul ca ai fost prins baut cu 0,24 constituie contraventie NU infractune . Chestia nasoala e ca ai fost prins circuland fara permis .... vezi hotararea instantei cu bataia , care este termenul de incercare ( pentru care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei inchisorii .) ... sper sa ai noroc .
Dacă în perioada de încercare ai mai facut prostii Serviciul de probatiune va sesiza instanta de judecata, penala pentru revocarea masurii prestării muncii in folosul comunitatii . Depinde la ce durata de timp ai savarsit faptele .... .
Bună ziua . Tatăl meu a decedat în anul 2014 . Anul acesta am fost la notarul public , de la ultimul domiciliu al defunctului , pentru a dezbate moștenirea de pe tată , care cuprinde , în principal , un teren agricol , extravilan de 5 ha pe teritoriul unui alt județ ( Vaslui ) .Ca moștenitori legali suntem eu , mama și fratele .Tatăl meu a rămas orfan de mamă la vârsta de 8 ani , iar bunicul s-a recăsătorit legal cu o altă femeie .Bunicul de pe tată a decedat prin anii ,70 , iar mama vitregă a tatălui meu prin anul 1994 . După apariția Legii fondului funciar nr. 18/1991 , tatăl meu a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate privată ( de la tatăl său ) pentru cele 5 ha de teren . Cererea a fost admisă de către comisiile de fond funciar ( locală și județeană ) , iar pe Titlul de proprietate emis au fost trecuți ca titulari atât tatăl meu , dar și cea de a doua soție supraviețuitoare a bunicului . Cea de a doua soție a bunicului a decedat în anul 1994 , fără nici un moștenitor legal sau testamentar . Notarul public a refuzat solicitarea noastră , deoarece în opinia sa nu putem împărți noi trei toate cele 5 ha de teren , deoarece cota care îi revenea mamei vitrege , ar trebui să revină statului român ,fiind o moștenire vacantă . .De asemenea , ne-a recomandat să ne adresăm instanței de judecată . Vă rog domnilor avocați să mă ajutați cu niște sfaturi , deoarece am unele nelămuriri :
1. Tatăl meu a lăsat-o pe acea bătrână să locuiască în casa bunicului până la decesul ei , fără pretenții asupra casei , iar tata a plătit încă din anii 1993-,94 Primăriei localității B. , jud. Vaslui impozitul pe întreaga suprafață de 5 ha teren extravilan ?!!! . Casa a fost lăsată de tata unui vecin al bătrânei din județul învecinat , care s-a obligat să o îngrijească până la moartea ei și să se ocupe de ritualul de înmormântare ( ceea ce a și făcut ) .
2. Și în luna martie 2019 funcționarii Primăriei comunei B. , jud. Vaslui au cerut să achităm impozitul pentru întreaga suprafață de 5 ha pentru a putea scoate certificatul fiscal , necesar la notariat , Dacă o cotă parte din teren aparține statului român , de ce plătim și pentru acea suprafață ? . Cum o cotă parte din cele 5 ha să fie proprietatea statului român , dacă nici până în prezent secretarul primăriei B. , jud. Vaslui nu a completat anexa 24 și nu a sesiza Camera Notarilor Publici Vaslui cu privire la existența unei moșteniri vacante ?! .
3. Putem invoca uzucapiunea asupra cotei mamei vitrege , dacă autorul nostru și în prezent noi am achitat toate sarcinile fiscale aferente imobilului , iar Primarul localității cunoaște de ani buni că suntem proprietarii întregii suprafețe ? .Are loc o joncțiune a posesiilor , sau instanța acceptă doar uzucapiunea de 30 de ani ? .
4. Pe cine să chemăm în judecată pentru ieșirea din indiviziune : statul român ( prin Administrația Financiară Județeană Vaslui ) sau Primăria comunei B. , jud. Vaslui ? .
5. În situația noastră avem moșteniri succesive ? . Am putea dezbate moștenirea și la orice notariat din circumscripția Judecătoriei Bârlad , nu numai de la ultimul domiciliu al defunctului ? .
Vă mulțumesc cu anticipație ! .