avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Stoian91

Activitate Stoian91

Buna ziua!
Am depus la Taxe si Impozite Locale Bacau o cerere de scutire de la plata impozitului, fiind persoana cu handicap accentuat. La aceasta cerere am anexat Certificatul de incadrare in grad de handicap, ce era valabil pana in decembrie 2021.
Ca raspuns, directia de taxe si impozite mi-a solicitat transmiterea unui certificat nou, valabil.
Intrebarea mea este urmatoarea: ca urmare a starii de alerta, prezentul certificat de incadrare in grad de handicap nu este valabil pana in luna Iunie 2022, fiind un document emis de o institutie publica (cf legii 55/2020)?
Cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc!
Buna seara! Ma aflu in fata unei dileme si vad fel de fel de pareri asupra spetei.
La data de 18.01.2022, am obtinut o decizie de amanare a aplicarii pedepsei pentru un dosar penal pentru alcool. La data ramanerii definitive a acestei decizii, am mers cu o copie legalizata de instanta, la IPJ, in vederea restituirii permisului de conducere, unde am fost anuntat ca dreptul de circulatie mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile, conform oug 195/2002
Din moment ce am stat 3 ani fara permis, e normal sa fiu sanctionat si de Politia Rutiera?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am obtinut in instanta urmatoarea incheiere:
“ Solutia pe scurt: În baza art. 111 din OUG nr. 195/2002 admite cererea formulată de S. R.-F., şi dispune acordarea exercitării dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice cu 30 de zile, începând cu data de 06.04.2021, dar nu mai târziu de data rămânerii definitive a hotărârii. Cu drept de apel odată cu fondul. Soluţia cu privire la dreptul de a conduce vehicule va fi adusă la cunoştinţa IPJ Bacău. Pronunţată în şedinţă publică, azi 06.04.2021. “
Intrebarea mea ar fi: pot conduce incepand de la aceasta data? Sau trebuie sa ma prezint la judecatorie in vederea ridicarii unei copii ale sentintei?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

De principiu, da, asteptati acum sa vedeti ce spune procurorul.
PV de constatare a infractiunii flagrante este actul de sesizare a organului de up.
Sunt curios care este situatia de fapt si ce anume ati invocat.

Multumesc pentru raspuns!

Nu am invocat nimic. Asta a fost raspunsul instantei asupra legalitatii rechizitoriului, fara nici o implicare din partea mea.
As dori sa stiu daca as putea formula o cerere la instanta, prin care sa cer prelungirea dreptului de circulatie, si ce ar presupune aceasta cerere dpdv procedural.
Multumesc inca o data!
Buna ziua! Ma aflu in faza de camera preliminara, in cadrul unui dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (art 336), unde am primit urmatoarea solutie de incheiere:
“Solutia pe scurt: În temeiul art. 342 CPP coroborat cu art. 344 alin 4 CPP şi art. 345 CPP , coroborat cu art. 10 alin 4 CPP ,cu referire la art. 83 CPP şi art. 117 CPP cu referire la art 10 CPP şi art. 102 alin 3 CPP cu referire la Decizia Curtii Constituţionale 22 din 18 ianuarie 2018 referitoare la excep?ia de neconstitu?ionalitate a dispozi?iilor art. 102 alin. (3) CPP , constată nelegalitatea mijlocului de probă constând în procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante din data de 09-02-2019 şi dispune excluderea acestei probe din materialul probator : În temeiul art. 346 alin 5 CPP coroborat cu art. 102 alin 2 , 4 CPP exclude proba sus menţionată de la judecata pe fond a cauzei . Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău , procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestaţie odată cu încheierea pronunţată conform art. 346 CPP . Dată în camera de consiliu, azi 05-03-2021 “
As dori sa stiu daca sa ma bucur sau nu, fiindca deja astept de 25 de luni solutionarea acestui caz.
Multumesc anticipat!