avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Activitate DanielaGiurgea

Activitate DanielaGiurgea

Raportati la politie. Duceti dovada dupa apelurile telefonice, mailuri (dc aveti) ...orice. Ati fost victima unei fraude. In cazul acesta banca nu va poate ajuta decat sa va schimbe toate credentialele de loggin in apicatii si eventual sa inchideti cardul (dc aveti unul) si sa va emita un alta card. Faceti plangere la Politie.
E-factura este obligatorie in acest moment daca clientul dvs este o entitate de stat (ex. gradinite, scoli, primarii, etc) - adica B2G (business to goverment). Va deveni obligatorie pt toata lumea, dar nu inca. Codul CAE N 4322 nu este incadrat in lista activitatilor cu risc fical ridicat Ordinului 12/2022 conform [ link extern ]
Apare enumerata evaziunea fiscala in Codul Penal la art 112 indice 1. Si toate legile trebuie privite ca fiind interconectate intre ele.
in momentul in care nu declarati 2 joburi...si nu declarati ca detineti la unul dintre angajatori o functie de baza, atunci ambii angajatori pentru calcularea salariului net vor aplica deducerea persoanal de baza. Asta inseamna ca veti primii de la ambele societati un venit net mai mare. In mod normal numai angajatorul la care declarati functia de baza, trebuie sa aplice aceasta deducere persoanal de baza. Pe scurt evaziunea fiscala poate aparea dc dvs incasati venitul un pic mai mare decat cat vi se cuvine in urma acestei aplicari a acestei deduceri. Controalele pot fi facute de la nivelul ITM-ului, mai ales dc aveti declarate 2 contracte cu timp normal de 8 ore/zi. (avand in vedere ca exista prevederi ref cota parte de timp intre timp lucrat si rapaos). De la ITM vor veni la un angajator si vor verifica dc au documente pt dvs (ctr de munca, declaratie ref functia de baza, etc) si cum nu vor gasi...angajatorul se va intoarce catre dvs sa va ceara socoteala pt actele lipsa. De fapt ambii angajatori se pot intoarce catre dvs sa va intrebe acest lucru.

La nivel de entitati de stat datele se consolideaza atat la ITM (tot ce este legat de documentatia ctr de munca, corectitudine si completitudine) si la nivel de ANAF (tot ce este de declararea veniturilor si taxelor aferente veniturilor salariale). Celelalte entitati ale statului isi vor extrage datele de la cele 2 entitati mai sus mentionate.
Procedura de autorizare pentru constructie, trebuie reluata. de noul proprietar....parerea mea.
Exista Ordonanta 15/2002 care vorbeste despre rovigneta. La art 7 exista :
(7indice2) Tariful de trecere se achită înainte de trecere.
(7indice3) Prin excepţie de la prevederile alin. (7indice2), tariful de trecere poate fi achitat până cel
târziu la ora 24,00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea.

Sunt zone - cum este podul de la Fetesti - unde se aplica 7 indice1
Pentru marea majoritate a zonelor se aplica 7indice3. Adica dc ati cumparat rovigneta in 2-3 ore - dar in aceeasi zi - mai mult ca sigur nu veti primi amenda,
Răspuns la discuția Dubla impunere de Cass?
Nu este vorba de dubla impozitare ...desi o percepi asa. Salariul e o treaba - si de aici impozitul pe salariul. Vaniturile suplimentare pe care doresti sa le scoti din firma - le scoti sub forma de dividende si de aici setul 2 de impozite. Sa ajustezi din spate - nu prea vad cum. Adica vii peste 4 ani si spui ca tu nu mai iei banii din firma si vrei sa recuperezi impozitele platite - cam greu de demonstrata, mai ales dc ai retras banii din firma + sunt o gramada de hartii facute intre timp, situatiile financiare anuale inregistrate la anaf cu alocarea banilor pe dividende. Trecutul e cam trecut. Vorbeste cu contabilul tau pentru inchiderea anului 2021.