avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate Dinamo44

Activitate Dinamo44

Eu de ceva timp am firmă de așa ceva. Mi-am pus termeni și condiții clare ca să nu se mai întâmple așa ceva. Gândiți-vă că am fost onest cu el și i-am cerut și bani foarte puțini la prima reparație. Mulțumesc că v-ați luat din timp să-mi răspundeți. Apreciez enorm!

hotumattua a scris:

Nu știu, nu-mi amintesc, au trecut doi ani, ajut multă lume. Are vreo dovadă în susținera celor afirmate? Asta trebuie să fie poziția dvs.
Nu aveți obligația să vă prezentați la poliție, nici măcar la solicitarea procurorului, nici măcar în instanță, dacă aveți doar calitatea de pârât. Nici măcar la interogatoriu, cerut de partea cealalată, cu riscul de a fi considerat actul de refuz ca un început de recunoaștere. Doar la refuzul de a vă prezenta ca martor într-o cauză puteți fi amendat sau, în anumite circumstanțe, adus cu mandat.
Puteți da declarații în toate împrejurările de mai sus, pentru a termina o acțiune. Dar, atenție, "cine vorbește primul pierde", "orice declari poate fi folosit împotriva ta". După cum ați aflat din media, marii șmecheri se prevalează de "dreptul la tăcere".
Acest răspuns este doar o detaliere a recomandării d-nei gi-jane2. Vedeți-vă de treabă și pe viitor, nu uitați de înțelepciunea populară: facerea de bine...

Mulțumesc, nu am să mint niciodată în asemenea situații. Nu am primit nimic, se pare că a fost doar o amenintare. Nu are dovezi și nici martori. Doar mi l-a predat și atât.

gi-jane2 a scris:

in primul rand, nu e indicat sa minta, in al doilea trebuie sa se prezine daca e citat.

Mulțumesc tare mult de răspuns, toate cele bune!

gi-jane2 a scris:

nu. politia nu are cum sa il ajute.
probabil va vor chema sa dati o declaratie.

Ok, dar poate să îmi facă ceva?

gi-jane2 a scris:

sa se duca la politie

Buna ziua stimați juriști, o întrebare.

În urmă cu aproximativ doi ani, o cunoștință m-a recomandat unei persoane să-i repar laptopul. În primă fază i-am reparat laptopul totul ok până am primit un telefon că laptopul are din nou probleme cauzate de această dată de pisica dânsului care a urinat pe el.

Ca și specialist, i-am spus că acest laptop nu se mai poate repara, are daune hardware cauzate de contactul cu lichid care contribuie la oxidarea plăcii de bază și mai ales că era urină l-a stricat de tot. În general contactul cu minerale sau apă sărată dăunează mult mai rău față de contactul lichid cu apă dulce de ex.

In fine, i-am zis că nu am ce să-i mai fac, singura soluție pentru el este să-i înlocuiesc placă de bază dar nu am de unde plăci și posibil coaxialul de semnal - fiind un laptop extrem de vechi cu antecedente, placa video prăjită, necurățat a devenit un "crap" ca să zic așa. El a insistat ca laptopul să rămână la mine că poate găsesc eu ceva pentru el, eu am zis că nu, nu merită și sunt șanse extrem de mici să găsesc placă pentru el fiind repet un laptop foarte vechi.

Am zis: ce se poate întâmpla, dar îl ține degeaba fiindcă tot stricat îl ia înapoi.
Ok.

După doi ani mă sună că vrea laptopul înapoi deși nu s-a interesat de el, Un an aprox l-am întrebat ce facem, că eu nu vreau să-l mai țin la mine fiindcă ocupă spațiu degeaba, nu mi-a răspuns. Revenind, m-a sunat că vrea laptopul eu i-am zis că l-am aruncat la gunoi și exact așa am facut, îl țineam degeaba în casă. Apoi m-a amenințat cu poliția că îmi face reclamație, că nu știu ce. Eu i-am explicat, păi tu ai insistat, nu eu.

Întrebarea mea este; după doi ani mă pot alege cu reclamație/plângere? Țin să precizez că totul s-a întâmplat pe principiul "fără acte, martori, etc."
Bineînțeles că din această situație penibilă pentru mine am tras învățăminte.


ynocentta a scris:

1- Conform disp L nr 106/2018 asociatiile de locatari au avut termen sa se transforme in asociatii de proprietrai
2-Conform disp L nr 196/2018 in cazul in care in imobilul d elocuit in comun,un spatiu cu destinatia d elocuinta de schimba in sediu social sau lucrativ,pentru calcularea cotelor lunare de intretinere,asociatia d eproprietari urmeaza sa negocieze o conventie
2-Pentru suma impusa administratorul de imobil va elibereaza document justificativ?
Pentru clarificarea situatiei sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie

Sunt toti mâna-n mâna. Nu exista chitanța pentru acei 200 de lei plătiți lunar.
Taxa abuzivă asociație de locatari.
Stimati juriști, am o problemă cu administratorul scării unde am firma, nu am pomenit niciunde că trebuie să plătești o taxă de 200 de lei unei asociații de locatari pentru că ai firmă, mulți mi-au spus că este o taxă abuzivă și am primit confirmare din următoarea situație: lângă noi este un salon amplasat care e funcționează ilegal, în sensul că nu are firmă, autorizație, etc. acel salon plătește 200 de lei deși taxa este pentru firme. plus de asta clienții mei nu intră pe scară, nu folosesc liftul și nu am sediul social la spațiul închiriat. Ce pot face? Cum pot sau ce autorități trebuie să sesisez, e un hoț acest adiministrator și câștigă bani pe spatele fraierilor iertați limbajul care merg pe principiul lasă că merge și așa.
vreau sa-l invat niste chestii de principiu, asta e tot.
Expertiză că ce?:)) că nu are placa semnal? Nu are, mi-a dat placa stricată.

adriandimitriu a scris:

o placa de baza folosita? vreti sa dovediti ca omul face asta intentionat? va trebuie si un avocat si minimum un expert tehnic. plus vreo 2 ani de rabdare. iar rezultatul va fi incert. nu incerc sa va opresc din demersurile dvs. doar sa sugerez ca raportul efort/ rezultate nu va e foarte favorabil.

Individ din gsm care se ocupă cu înșelăciuni/escrocherii.
Salutare stimați juriști, am nevoie de o îndrumare în legătură cu un personaj în care am avut încredere, să vă spun ce s-a întâmplat.

persoana respectiva mi-a făcut o ofertă de preț mai bună față de restul colegilor lui de breaslă la o anumită piesă. Bun, până aici toate bune și frumoase până când... testez piesa respectivă, constat că are probleme. După 3 săptămâni, piesa cedase. Am luat legătura cu el în vederea soluționării problemei însă mi-a reproșat că el nu îmi poate da banii înapoi, că este cusută cu ață albă povestea, că e prea mult timp de când am luat-o(3 săptămâni) deși eu nu am montat piesa respectivă defectuos, pur și simplu era defectă dar omul nostru nu a înțeles lucrul ăsta și nu vrea să îmi dea banii înapoi iar eu să-i returnez placa defectă. Dacă stau să mă gândesc bine la refuzul lui categoric de a media situația cred că el știa că piesa este defectă(o placa de bază).
Ideea care este, vreau să-i dau individului o lecție, nu-mi place când cineva își bate joc de munca și de banii mei. Vreau să fac demersuri juridice
Este foarte complexa - parintii mei au fost oameni delasatori, nu au facut nimic. Vreau sa ma asigur ca pramatia de om plateste, noi am fost de buna credinta si ne-am trezit in strada.